Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím vás, chtěl bych se zeptat jaká sluchátka byjste mě doporučili na poslouchání hudby k pc do 6000 ale nejlépe do 5000 ... ... má priorita č.1 kvalita zvuku,č.2 odolnost ... a at nikoho nenapadne říct monster beats ... ty všechny hrajou tak za 500kč ... a ještě bych se chtěl zeptat jestli měl někdo na učich sennheiser hd 25 a sennheiser hd 25-sp a jaký je mezi nimi rozdíl v kvalitě poslechu? ... prosím hlavně o rady na základě vlastních zkušeností ... děkuji
Co posloucháš (typ hudby), z jakého formátu a datového toku (mp3, wma, wav, flac...) a jakou máš zvukovou kartu. Potom by se dalo něco začít vybírat
dobřé ... vidím že se našel někdo kdo tomu rozumí .. tákže se zvukovkou mám trošec problém ... mám ntb a pc .. na ntb většinou poslouchám ale tam je karta integrovaná ( pacckard bell easynote ts11-hr 660 kdyby nebyla tak mě opravte ) ... a ted ten styl hudby je ještě větší problém ... protože poslouchám drumy,elektro a ty tzv disco sračky ... a celkem často když je potřeba něco nastudovat tak klasiku ... ... často jen jako trouba z youtube ... doma si všechno dávám do mp3 aby nebyly problémy při úpravách nebo mixu a nebo když to pouším někomu ... wav se občqas taky vyskytne ... přenosová rychlost u většinou songů je 200- 300 kbps ale někdy i víc ... snad to stačí ted to nechám na vás ... ještě bych asi měl upozornit že mám citlivej sluch .. prý až absolutní ... díky
No možná nevíte co s penězma...
Jinak si nedovedu vysvětlit, proč na podobné druhy "hudby" (hudbě se omlouvám) a ještě k tomu poslouchané přes PC či NB chcete sluchátka za cenu přes 5tis Kč...To mi hlava nebere...
Ovšem je to Vaše věc...
já jsem neřekl že chci sluchátka za minimálně 5k ... spíš říkám že jsem ochotný obětovat je ... ale píšu jsem proto, protože nemám na to abych si koupil sluchátka za 20k a sluchátka nechala 70% svého potenciálu nevyužitého ... prostě chci slyšet maximum co lze z mého ntb dostat ... a proto sem píšu ...
Tak si dejte svůj NB přes rameno...doběhněte do obchodu kde mají větší výběr sluchátek, nejlépe do nějakého HiFi studia...a vyzkoušejte jednotlivá sluchátka od horších po nejlepší...Možná rozdíl poznáte, možná ne..A třeba se pak rozhodnete pro sluchátka za 1500Kč..(a nebo také pro ty za 6tis...nebo i více..).
Nenechávejte si radit s konkrétním modelem na webu...Nikdo z náse nezná Vaše uši...Vaše požadavky...toleranci...hudební či nehudební sluch.
Je hodně věcí, které se dají koupit přes internet...bez toho, aniž by jste je viděl, či slyšel...Sluchátka, reprosoustavy...a další audio technika to však není.
asi máte pravdu ...no s tím nehudebním sluchem :D když nevíte kdo jsem tak to sem radši nepište ... abyjste si neudělal pořádný trapas :D
doplněno 12.06.12 13:52:a mohl bysjte mi na jižní moravě nějaký takový obchod doporučit?
Žádný trapas si neudělám...nenapsal jsem nic co by k tomu dalo nějaký důvod...
Pokud jste Antonín Dvořák nebo Bedřich Smetana či Rafael Kubelík, pak to sem klidně napište...a vystupujte pod vlastním jménem.
Na druhé straně...pak by jste neposlouchal hudbu na PC...a klidně si koupil sluchátka Sennheiser HD800 za bratru 25tis Kč..a byl
"za vodou"...
doplněno 12.06.12 13:59:Nejsem z JM...ale z JČ...V Brně určitě nejaké HiFi studio bude...
Ale já si v těchto případech udělám vždy výlet do Prahy...a projdu toho více...než něco koupím.
ne ale třeba profesora z JAMU že ano ha :D ted jsem vás dostal na vaše ego ... ale řešíme tu sluchátka ... a moje otázka zněla jestli víte o nějakém obchodě kde je možné si sluchátka vyzkoušet?
Nedostal jste nikoho...psal jsem že Vás neznám..
Ale HiFi studia v Brně máte třeba zde:
Seznam prodejců Sennheiser v JM kraji máte zde:
z osobni zkusenosti, nemuzes z PC a teda hlavne z notebooku cekat kvalitni audio vystup. Takze opravdu je to zbytecne. Ale proti gustu.
No mě stačí na nb pecky za 120,-Kč. Z toho našeho chroustadla bych stejně nic kvalitnějšího nedostal ani přes stotisícovou soustavu
Komu není rady tomu není pomoci :D
Dostatečně kvalitní sluchátka pořdíš i za míň a zbytek investuj alespoň do kvalitnější zvukovky, když je to notebook, tak externí USB...
Jinak je to docela zbytečná investice.
dobře ... jenom tak mohl byjste mi hodit nějaká sluchátka která by podle vás bohatě stačila abych věděl od čeho se při hledání odpichnout .. díky
Záleží jaká sluchátka - velká otevřená, velká uzavřená, špunty s molitanem, špunty těsné do zvukovodu...
-Velká otevřená mají své výhody, ale jsou nejnáročnější na kvalitu provedení a materiálu memrány
-Velká uzavřená mají výhodu především ve zvukotěsnosti a nejsou tak náročná na kvalitu zvukových měničů při zachování srovnatelné kvality se sluchátky otevřenými.
-Špunty s molitanem jsou obdobou velkých otevřených, ale při jejich rozměrech je problém přenést uspokojivě nízké kmitočty
-těsné špunty (se silikonovými špunty) jsou velice dobré, neboť díky jejich konstrukci není problém dosahnout výborných vlastnostní (díky malému utěsnému prostoru mezi membránou a ušním bubínkem)
tak chtěl bych určitě velká a přednost uzavřeným ... a ještě by nemuseli pokrýt celé ucho ale to už je datail ... když už jsme u toho tak by se mohl někdo pokusit dejme tomu poskládat sestavičku za 5k ... sluchátka a k tomu něco ( mysleli jste zdroj zvuku ) díky
Velká uzavřená co nepokryjí ucho jsou nanic - když nepokryjí ucho tak už nejsou úplně uzavřená a jejich tlak na ušní boltec je po čase nepříjemný.
aukro.cz/... tahle něco takového by podle vás byl ideál? a ted ještě přemýšlím zda koupit tyhle staší ( 3-4 roky podle majitele ) nebo nové .. co myslíte?
To už je zcela úplně na vás co si vyberete a nebál bych se ani Aukra, já k PC používám špunty se supertenkým kablíkem, nic mi netíží hlavu, nevede mi z ní nějaký točený kabel a se zvukem jsem nadmíru spokojen, mají rozsah 6Hz-23kHz a dost velkou citlivost - je to znát . Velká sluchátka jsem už před hodně lety zavrhl...
a můžu se vás zeptat na názor na sluchátka která jsem semhodil? a můžu se ještě zeptat proč jsteje zavrhl? díky
Sluchátka nebudou špatná a proč jsem zavrhl před lety velká sluchátka jsem napsal - namám nic velkého na hlavě, nevede mi z nich relativně tlustý, točený kabel a kvlitní špunty mi bohatě k PC stačí - dokonce mají větší frekvenční rozsah...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.