Nejste přihlášen/a.
Chci přezkoušet na zapark. karavanu obě čerpadla (na 12V) - bez připojení na auto. Napadá mne použít baterku na 12V z akuvrtačky. Mám 13ti pólovou zástrčku ale nevím , jak to jednoduše vyzkoušet. díky
Baterku bych zapojil na svorky 9 (+) a 11 (-) viz popis euro-karavany.cz/... - na konci stránky.
doplněno 06.05.13 12:00: 9 a 13 možná bude fungovat taky, kostra by měla být společná...
Ale podle popisu je svorka 13 pro 10 a 11 pro 9.
Hoší, hoší nevím. Pochopitelně zapojení umím na netu najít taky což už jsem pochopitelně dávno udělal. Právě jde o to , že jsem si chtěl jen ověřit správnost mého rozhodnutí ale vidím, že je to jinak. Dle tohoto profi odkazu to vidím spíše č. 9 a č. 13. Cp vy na to?
U samotného čerpadla přímo baterka, tak se roztočilo ale jak jsem to dal přes zástrčku tak se to ani nehlo Asi velký odpor ve vodičích, nejsem elektrikář ale vidím to tak.
pokud se ani nehlo, tak půjde opravdu o velký odpor, téměř nekonečný, což znamená vodič přerušený. Nebo je tam čerpadlo nějak samodomo doděláváno a kdovíkam připojeno nejlépe by bylo od na kontakt čerpadla přidělat vodič, natáhnout ho k zásuvce a pomocí multimetru "propískat", se kterým kolíkem je spojen. Pokud nebude se žádným, bude někde přerušené vedení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.