Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o radu.Před rokem a půl jsem dostal k Vánocům mob.telefon Nokia C3 zakoupený u společnosti O2.Asi po půl roce se objevila první závada která mě provází až dodnes,bezdůvodně se rozsvítí displej a svítí třeba celou noc.První reklamace dopadla dobře,přehraný software,vyměněný kryt.Pár měsíců byl klid ale pak se závada opět objevila,telefon znovu bez problémů vyreklamovaný,tentokrát vyměnili společně s krytem i klávesnici a přehrali software.Bohužel letos v Dubnu se závada opět objevila a já opět šel s telefonem do prodejny O2 kde byla Nokia zakoupena,tentokrát už jsem ale chtěl odstoupit od smlouvy.Po dvou týdnech mi přišla sms že telefon je připravený k vyzvednuti.Na pobočce jsem se dozvěděl že reklamace je neuznaná,závada se v servisním středisku neobjevila.Po dohadování jsem podepsal doklady o převzetí.Po necelém měsíci se displej začal znovu rozsvěcovat a já ihned šel telefon vrátit,u reklamace byli dva prodejci a já s přítelkyni,dokonce jsme zkusili vyndat baterii a vrátit zpět,po zapnutí telefon opět svítil.Doufal jsem že teď už snad servis uzná závadu.Po týdnu mi volají z O2 že telefon je připravený k vyzvednutí a po mém dotazu se mi dostáva odpověď neuznáno.Po dohadování na prodejně mi prodejkyně řekla "pokud nejste spokojený s telefonem,tak jej prodejte na aukru(?)",nechápu jak si toto může dovolit.Dostalo se mi vysvětlení že i když na prodejně závada na telefonu je zřetelná,tak se musí projevit i v servise společnosti.Po otázce kdybych měl telefon za 15000czk a přišel s tím že se mi kousnul ale po vypnutí opět bude fungovat mi bylo odpovězeno že já telefon za 15000czk nemám.Nakonec mi byla zavolána vedoucí prodejny a ta mi řekla,"mám-li být upřímná tak Váš telefon je tady známý,všechny telefony vždy před odesláním do servisu zkoušíme a Vaše závada se nám nikdy neprojevila"...po mé otázce proč tedy první dvě reklamace byly bez problému uznány paní vedoucí neměla odpověď.Napsal jsem stížnost formou emailu do společnosti O2 a už třetí den čekám na odpověď.
prosím poraďte mi jak postupovat dále. Děkuju
Děkuju za odpověď,
tarif u O2 nemám.Jen zakoupený telefon.Stížnost jsem podával rovnou ze stránek O2,pod tabulkou s mou stížnosti tam byla kolonka chci odpověď,tu jsem zaklikl.Jmena prodejkyně i vedoucí jsem si všiml ale z rozčílení jsem je zapomenul.Měl jsem si je hned poznačit.Chtěl jsem se navíc proti jejích rozhodnutí odvolat a poslat telefon do servisu znovu,řekli že to není možné když je telefon zcela v pořádku.
tak do teď mě O2 nevyrozuměli.Ve středu jsem volal na jejich infolinku,přepli mě na reklamační oddělení a po dohadování mi nepříjemná paní slíbila že mou reklamaci bude urgovat a určitě se mi do 2dnů osobně ozve.Samozřejmě se tak nestalo!Tato nesvéprávná společnost vůbec neřeší problémy svých zákazníků.Je tohle vůbec možné?Pověřený pracovník Vám něco slíbí jen aby jste položili telefon.
Ještě jednou doporučím svůj Blog zoufalého klienta Telecomu, v němž píši o svých zkušenostech s Telecomem (O2 je jeho nástupce). Projděte si i komentáře čtenářů, najdete v nich adresy, kam se můžete obrátit. http://ivzez.blog.cz
Máte-li zájem, napište mi v soukromé zprávě svůj e-mail, mohu Vám zaslat informace, které nechci nikde zveřejňovat. Pouze za slib, že ani Vy poskytnuté údaje nikde nezveřejníte, že je použijete pouze pro svou osobní potřebu. (Zkoušela jsem Vám poslat vnitřní zprávu, ale nepodařilo se mi to).
Po třetí uznané reklamaci máte nárok na vrácení peněz za zboží. Zřejmě se jedná o nesolidní techniky, opraváře, pracující pro onu značku telefonu- společnost, vyrábějící onen telefon, z jejíž kapsy by pak šlo vyrovnání za telefon. Prodejce by peníze za reklamaci toho telefonu od ní pravděpodobně požadoval. Každopádně, i když je jednání nesolidní, vás to nemusí zajímat. Svou závadu si nahrajte např. telefonem vaší přítelkyně na video a ukažte ji personálu reklamací, nejlépe opakovaná závada na jediném videu.
U mobilů je problém, že všechny softwarové vady se už od prvního použití telefonu berou jako poškození zákazníkem a zpravidla nebývají uznány. Teď jsem četla, že můžete požádat soudního znalce o vyhotovení posudku a dát prodejce k soudu. V případě, že je právo na vaší straně, musel by vám prodejce uhradit všechny náklady, které vás to u soudu stálo včetn telefonu.
Citace odjinud:
"Jelikož se vady vyskytly v záruční lhůtě a jedná se o odstranitelnou vadu, která se vyskytla opakovaně, máte nárok odstoupit od smlouvy. Jedná se o důvod podle §622 ods. 2 občanského zákoníku - věc nelze pro opětovné vyskytnutí vady po opravě řádně užívat. Věc byla v opravě již třikrát, přičemž Vámi uváděná vada se vyskytla opakovaně."
Já myslím, že jste se zachoval jak nejlépe jste mohl. Chování prodejkyně i vedoucí je krajně neprofesionální a doufám, že jste ve stížnosti jejich jména zmínil. Třeba se Vás takových sejde víc, co s nimi mají podobnou zkušenost. Teď bych tak týden maximálně dva čekal na reakci... A samozřejmě reklamovat dál. Na prodejně nemají vybavení ani znalosti, aby mohli odmítnout reklamaci a poslání do servisu, který se zase musí k závadě relevantně vyjádřit.
Moc Vám děkuju za odpověď,
telefon nemám.Nepodepsal jsem přijetí a řekl že telefon je nekvalitní a nespolehlivý.Bohužel jsem jmena prodejkyň nezmínil ale myslím že pokud O2 bude chtít,podle data si zjistí kdo zrovna měl směnu.Myslím si ale že na podnět který jsem napsal by měli odpověď co nejrychleji.Mám pocit naprosté bezmocnosti,přece už jenom obyčejný malý zákazník chce zpět své peníze.Doufám že aspoň vedoucí s prodejkyni přijsou o nějaké finanční bonusy
Ono to má i druhou stranu - prodejci musí hájit své zájmy a já osobně znám lidi, kteří mají rok telefon a když chtějí nový, začínají reklamovat a reklamovat. Vymýšlejí nesmyslné a těžko prokazatelné závady jako samovolné vypínání, vypadávání hovoru atd., prostě závady, které lze i v servise těžko nasimulovat. A požadují vrácení peněz... ale to prodejce neomlouvá s nemůže se chovat stylem "si to prodejte na aukru" nebo "si vymýšlíte, nám se tady závada neprojevila". To je jako v žádosti na invalidní důchod z důvodu bolesti třeba páteře. Těžko se to prokazuje, někteří co by nárok měli prostě komisi nepřesvědčí a někteří vykutálení nasimulují cokoliv...
Ale k Vašemu případu - udělal jste dobře, já bych zmínil ta jména a poslal to doporučeně. Pakliže se takto chovají zaměstnanci značkových prodejen O2, jsem si jist, že vyšší místa rychle zjednají nápravu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.