Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr televize

Od: pepr® odpovědí: 9 změna:

Tato televize plazmove-televize.heureka/... za 11000,- v kameném obchodě. Prodavač mi tvrdil, že je cca měsíc každý den zapnutá. Pouštějí na ní nějaké kreslené video od LG, myslím, že pořád to samé. Je tam logo LG, sice je poloprůhledné ale přijde mi, že pořád na stejném místě.

Nebude problém s tím, že pořád jela a taky s tím logem? Četl jsem, že nové plazmy už problémy s vypalováním bodů nemají, ale ...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Hmmmm... je zajímavé, že i přední výrobce plasmových TV přechází na LCD :D

doplněno 08.06.12 07:43:

To že LCD nenabízí tak kvalitní obraz jako plasma je všeobecně rozšířená ničím nepodložená pověra.

martinhajek*
Viz. můj dodatek nahoře, ty pověro.

hodnocení

0x

Kupovat plazmovou televizi v dnešní době je asi tak nastejno jako kupovat CRT - mrtvá technologie ;)

martinhajek*
Nesmysl! LCD ve stejné cenové kategorii stále ještě nenabízí srovnatelnou kvalitu obrazu. Některé předražené LCD/LED se tomu ale už blíží, to je pravda.
Pokud chci kvalitní obraz, koupím plasmu. LCD maximálně jen do mobilů.
doplněno 08.06.12 10:47: Výrobci plasem rozhodně nepřechází na výrobu LCD mazanic, nevím kde jsi vzal takový blábol. Pouze se někteří výrobci plasem vzdali (Sharp), aby se mohli věnovat vývoji OLED TV. Ti kteří je i nadále vyrábí je dovedli na naprostou špičku které je plasmová technologie schopná.
Vyšší kvalita obrazu plasem je holý fakt, vidí to každý kdo není slepý. Jen málo LCD může nabídnout podobně kvalitní obraz, ty jsou však vždy o dvě až tři třídy dražší. Ale nikdy nenabídnou shodné barevné podání a vysoký kontrast, to umí pouze aktivní technologie (plasma, oled). Nebo skutečné LED zobrazovací panely.
hodnocení

Nechci být nezdvořilý, ale na tohle jsem se neptal. To by bylo na jinou mnohem delší debatu ;)

Pokud toho nechci vrazit dvakrát tolik, tak ve srovnatelné cenové kategorii je plazma pořád lepší volba. Z hlediska obrazu samozřejmě. Spotřeba je o něco vyšší, ale rozhodně ne jak se píše 300W. To je jem maximum. Reál není ani polovina.

doplněno 07.06.12 22:07:

Oprava: Pokud do toho ...

To je jen maximum

*hi*

martinhajek*
Dobře, tedy k tvé otázce.
Plasmy už jsou proti tzv. "vypalování" výrazně odolnější, než tomu bylo u jejich, dejme tomu deset a více let starých, předchůdkyň. To ale neznamená, že tím netrpí vůbec. Pokud bylo to logo měsíce a měsíce stále na stejném místě obrazu, luminofory na této části panelu už jsou "unavenější" a je to bohužel znát.
Nedoporučuji koupi takto opotřebované plasmy, už to nezmizí, jen by se to trochu zkorigovalo (bylo by to za nějaký čas méně vidět).
Při běžném provozu v domácnosti nemůže k tomuto nikdy dojít, u starých plasem k tomu docházelo už po pár desítkách hodin provozu takového obrazu, například stále stejné tabulky pokud byla plasma použita jako zobrazovací tabule na terminálu letiště a podobně.
hodnocení

Podle toho prodavače by měla být v provozu měsíc. Otevíračka 10 hodin x 30dní= 300hodin. No je to dost. To já bych dal tak za tři měsíce *smich*

Jak nejlépe odhalit, jestli se tam to logo vypálilo. Napadlo mě, přepnout na jiný (neobsazený) vstup, aby se ukázala černá obrazovka. Tam by to mělo jít nejlíp poznat, ne?

martinhajek*
Ne, na bílé. Některé plasmy mají funkci "vybělení obrazovky". Třeba jí má tento model také. Jinak trochu pomáhá pustit na televizoru na celý den při max jasu zrnění z analog tuneru.
U plasem existuje tzv. "krátkodobý otisk obrazu". Je to nahromadění náboje v obr. buňkách, nejčastěji se to týká právě loga. Vypadá to jako vypálení, ale po několika minutách je to pryč.
Tohle ale zřejmě nebude ten případ.
doplněno 07.06.12 23:12: Krátkodobý otisk obrazu znají majitelé plasem a zároveň "celodenní" diváci ČT24. Ta spodní lišta je tam po mnohahodinové reprodukci tohoto kanálu potom slabě vidět taky třeba hodinu i déle.
Obvzlášť strašidelně to vypadá u některých modelů plasem řady PG od LG, obraz zůstane po vypnutí do panelu obtisklý i na několik dní(!), po zapnutí to ale vždy okamžitě zmizí.

hodnocení

0x

Já bych si asi rozmyslel, kupovat televizi z regálu a v provozu. Nikdy nevíte, jak se s ní zacházelo, co s ní prováděli, jestli běžela opravdu jen tu udávanou dobu. Není nad přístroj z krabice, kterou vám předají zalepenou a zabalenou..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]