Nejste přihlášen/a.
Potřebuji poradit,mám termostat se svorkami U,N na ně připojím fázi a nulu to je jasné a pak svorky 1,2,3, ty jsou pro čidlo a pak tam jsou svorky A,B,C,píší že réžim chlazení, který potřebuji, jsou sepnuty kontakty A,C. Já potřebuji aby mi termostat při určité teplotě sepnul a poslal napětí na stykač,nevím jak propojit stykač s těmi svorkami A,C na termostatu.Moje doměnka je že třeba svorku A propojím s a1 na stykači a svorku C s a2 na stykači nebo nějak jinak,děkuji za radu.
Kontakty A,B,C jsou asi jen spínací či rozpínací, bez elektropotenciálu. V tom případě byste musel zapojit svorku a1 stykače přímo na nulák, fázi pak na svorku A termostatu, svorku C potom spojit s a2.
Ale je to jen teorie, zkuste dát odkaz přímo na Váš termostat...
To co hop popsal, jsem pro zapojení svorek kontaktů A, C a stykače nakreslil. Termostat musí mít také připojené napájení (jinak nebude fungovat), takže
- na svorku termostatu U připojíte fázi (L);
-na svorku N připojíte nulu (N);
Pochopitelně celý ovládací obvod musí mít vlastní jištění takže tohle schéma je jen pro informaci, jak zapojit termostat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.