Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak připojit termostat na stykač?

Od: janpetr* odpovědí: 4 změna:

Potřebuji poradit,mám termostat se svorkami U,N na ně připojím fázi a nulu to je jasné a pak svorky 1,2,3, ty jsou pro čidlo a pak tam jsou svorky A,B,C,píší že réžim chlazení, který potřebuji, jsou sepnuty kontakty A,C. Já potřebuji aby mi termostat při určité teplotě sepnul a poslal napětí na stykač,nevím jak propojit stykač s těmi svorkami A,C na termostatu.Moje doměnka je že třeba svorku A propojím s a1 na stykači a svorku C s a2 na stykači nebo nějak jinak,děkuji za radu.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

Kontakty A,B,C jsou asi jen spínací či rozpínací, bez elektropotenciálu. V tom případě byste musel zapojit svorku a1 stykače přímo na nulák, fázi pak na svorku A termostatu, svorku C potom spojit s a2.

Ale je to jen teorie, zkuste dát odkaz přímo na Váš termostat...

janpetr*
hodnocení

Odkaz zefin.cz/... na termostat,ale co připojím na U na termostatu?

zkrat*

To co hop popsal, jsem pro zapojení svorek kontaktů A, C a stykače nakreslil. Termostat musí mít také připojené napájení (jinak nebude fungovat), takže
- na svorku termostatu U připojíte fázi (L);
-na svorku N připojíte nulu (N);

Pochopitelně celý ovládací obvod musí mít vlastní jištění takže tohle schéma je jen pro informaci, jak zapojit termostat.

Jak připojit termostat na stykač?

petrjan
hodnocení

Tak že já když natáhnu kabel od zásuvky,tak fázi rozdělím a zapojím na U termostatu a A termostatu,C termostatu propojím na A1stykač,a nulák od zásuvky rozdělím na N termostatu a A2stykače,pochopil jsem to dobře?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]