Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chtěla bych si pořídit čečku digitálních knih.Máte někdo s čtečkami zkušenosti?Která je nejlepší?Maxusa
Tady to bude asi problém, protože už se zpívalo v Prodané nevěstě, že každý jen tu svou má za jedinou...
Záleží, co od čtečky očekáváte. Jestli chcete E-ink displej nebo klasický LCD, jakou úhlopříčku, jestli má mít dotykový displej, wi-fi, připojení k internetu, klávesnici, jaké formáty knih se na ní budou číst. Na různých internetových fórech zuří debaty mezi Kindlaři, Hanlináři, Prestigáři a tak.
Ale v podstatě žádná čtečka už není vyloženě špatná. Já mám už třičtvrtě roku v současné době zastaralou čtečku Hanlin a jsem s ní spokojený. Ale třeba s Kindel Amazon neuděláte špatně.
Já jak bývá mým zvykem vybírám rychle a výběr mi zabral opět asi 5minut:
-elektronický inkoust - lepší na oči, podobá se popsanému papíru a čtečka s takovým displayem má mizivou spotřebu (nevýhoda - pouze černobílé zobrazení)
-maximum podporovaných formátů, abych nemusel kde co konvertovat
-bez dotykového displaye - na listování není třeba (stačí tlačítka) a nechci to mít pořád ohmatané
to vše splňuje několik modelů od PocketBook
Hmmm a kolik podporuje formátů? Tam se musí snad i obyčejný obrázek v JPG a obyčejný text konvertovat aby to Kindle pobrala
Já mám čtečku na čtení, ne na prohlížení fotek. A mimochodem co se týká obrázků co jsou v knihách (včetně obálek) naprosto bez problémů vidím. A jen pro Vaši informaci, právě JPG Kindle nativně podporuje...
A co se týká formátů... nativní formát Kindle AZW, TXT, nejrozšířenejší mobipocket (MOBI, PRC), PDF, zapakované komiksy/obrázky (CBZ, ZIP). Audio formáty AA, AAX, MP3. Formáty obrázků JPG, GIF, PNG.
Já osobně jsem nejčastěji požil DOC, který Amazon automaticky převede do AZW formátu - stačí si ho poslat mailem a pak na Kindle zapnout WiFi.
doplněno 04.06.12 18:54:K té automatické konverzi od Amazonu lze krom DOC použít i RTF, HTML a PDF (pokud ho nechcete použít přímo).
Pocket Booky podporují snad úplně všechno, samozřejmě, že to není na prohlížení fotek, ale už jsem narazil na literaturu v JPG a když je obsah zajímavý ....
Ono je mnohem rychlejší něco ofotit než oskenovat a pak se JPG hodí :D
Jak jsem psal, JPG zvládá Kindle nativně, takže není třeba žádné konverze.
Za sebe mohu zodpovědně porhlásit, že jsem ještě nenarazil na knihu, kterou bych do svého Kindla nedostal... a maximálně jsem použil tu automatickou konverzi od Amazonu. Mám sice na PC i nějaké programy ke konverzi, ale ještě jsem je nepotřeboval.
To neznamená, že je lepší než PocketBook :D
Jak zde už padlo, každý si musí vybrat sám dle svých představ, to platí obecně o všem. Já jsem se zmínil o Pocket Book jen pro inspiraci - nabízí celkem velký výběr
Když budu vybírat nějaké zařízení, tak takové co si poradí s maximem formátů a ty Pocket Booky si poradí se vším bez jakékoliv konverze a to se o Kindle říci nedá...
Taky jsem měl původně našlápnuto na Kindle a to nějak tak proto, že jsou hodně známé a rozšířené, ale jak je vidět není dobře se podle toho řídit, neboť lidi jsou ovce. Téměř vždy se mi vyplatilo jít do neznámého a řídit se vlastní hlavou, než jít z davem :D
No vidíte... a já si Kindla pořídil ještě v době kdy se o něm v ČR moc nevědělo (a tudíž se rozhodně nepovažuji za ovci), hodně dlouho před boomem čteček a též jsem se řídil vlastní hlavou - a nemyslím si, že jsem šlápl vedle.
Mimochodem když jsme u těch formátů... nevím který Pocket Book používáte, ale zase tolik rozdílů tam není. V obrázcích máte navíc TIFF a BMP (i když teď jsem zjistil, že ten Kindle zvládá též), ale zase chybí GIF. Co se týká textu tak máte EPUB a exotické DJVU, TCR, ale chybí poměrně rozšířené MOBI. Audio soubory si zřejmě nepřehrajete vůbec, takže třeba o mluvených knihách si můžete nechat zdát.
Co mi naprosto vyhovuje je qwerty klávesnice (např. pro vepisování poznámek). Zkoušel jsem i nového Kindla s elektronickou klávesnicí, kde se píše pomocí směrových kláves a je to utrpení... Pocket Book na tom bude zřejmě stejně, vzhledem k absenci klávesnice. Ale tohle je informace spíš pro toho, kdo si dělá poznámky (a u Kindla může beztrestně psát i do knihy ) případně pro toho, kdo chce využívat vestavěný web browser.
Ale jasně, každé ma něco. Proto nechápu nikoho kdo chce s koupí čehokoliv poradit. Kupuju si něco aby mi to vyhovovalo a to neznamená, že to musí být nutně zrovna to co je na trhu nejlepší a podle recenzí už vůbec ne :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.