Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pračka Indesit WS 105TX

Od: bluetuning odpovědí: 8 změna:

Zdravím, omlouvám se, že zde nepíšu otázku, ale spíše zkušenost s touto pračkou. Pokud Vám tato pračka po nastavení programátoru nic nedělá ( nenapustí a nespustí se ), tak se podívejte na elektrokonektory napouštěcího ventilu. Pokud jsou v pořádku, tak bych se podíval na motor. Stačí, pokud jsou uhlíky již těsně před svojí smrtí. V určité poloze rotoru, již motoru nemohou dát šťávu a tímto se nespustí nic a pračka stojí. Potom následuje topné těleso, ale tuto funkčnost laik jen tak nezjistí... To vše jde zjistit, když chování pračky před jejím posledním vypráním, má za následek nadměrný, nebo-li jiný hluk při ždímání a někdy i na konci praní se začne programátor točit stále dokola. Tak potom jděte rovnou po motoru. Když otevřete zadní víko, uvidíte jak jdou od motoru jiskry a má jiný zvuk :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gustav*
hodnocení

0x

Pračku bych NErozebíral (máme SERVIS až do DOMU) spíš bych to viděl na slabý (nebo žádný) TLAK vody G.

bluetuning
hodnocení

Tak pokud se v průběhu používání tlak vody nezmění ( to asi pozná každý v domácnosti ), tak tuto závadu s určitostí můžeme vyloučit i na bodu "G" :)

Tuto pračku již mám velice prokouknutou a proto zde předávám jen určité zkušenosti a nebo podněty. Sám si ji servisuji.

Servis je krásný a bezstarostný, ale každý si ho nemůže dovolit. Nebudu zde rozvádět ceny, třeba při výměně ložisek, kdy mě to vlastní silou vyšlo na 1/3 ceny. A jak znám servis, vyměnil by jen uhlíky a nebo by i doporučil výměnu motoru, kde by se vyšplhala cena do 3tis?

Nejsem odpůrce servisu, ale v dnešní době si ho nemůže každý dovolit a proto byl stvořen tento článek...

kerit
hodnocení

0x

Mám tento typ pračky a nyní po 12 letech začala poprvé zlobit. Programátor zůstává stále ve stejné poloze. Pračka napustí vodu, pere, pere, pere, ... když pak programátor manuálně posunu, tak normálně vymáchá, vypustí vodu a prádlo vyždíme. Programátor ale stagnuje na začátku programu. Je na to rada, kam se mám zaměřit?

petrjagger

Přeletovat REMCO modul. Zezadu vlevo dole na zad. stěně. V nejhorším naletovat nový TRIAK - černý čtvereček ,tři packy,přinýtovaný na hliníkovém chlazení...

reprezentant*
hodnocení

0x

Zdravim , mám také tuto pračku a mám tento problém : Když pračka začne zpouštět prací program , tak napustí vodu , ale pak se sekne a je chvilku ticho a začne se vypouštěť a programátor ( kolečko) se začne točit kolem dokola a nepřestane dokud nevypnu pračku tlačítkem.. Prosím o radu .. Mockrát děkuji

mima

Zdravím, mám stejný problém.Vyřešil jste ho a když ano, tak jak? Děkuji za odpověď

libor*
hodnocení

0x

Díky za radu pračku jsem podle vás opravil.

kocour*
hodnocení

0x

Dobrý den..

Jen bych rád doplnil, že vlastním pračku tohoto výrobce a stejný model, rok výroby 2004. Pračka je v provozu už poctivých 14 let bez jediné závady.. až do teď.. *zmateny* tudíž se něco takového dalo s největší pravděpodobností předpokládat.. nic netrvá věčně.. ani život uhlíků motoru.. :-D i když se tato skutečnost předem nijak zásadně navenek neprojevovala (viz zkušenost pana bluetuninga), po demontáži bylo jasno.. *slunce*

Pokud tedy nastane i vám ta potíž, že pračku pustíte a nic a má chuděra už nějaké roky naběháno, s největší pravděpodobností to budou jen ty uhlíky.. vlastně není potřeba mnoho demontáže, přístup do tohoto modelu je dokonalý.. stačí s pračkou zacházet jako se ženou.. *andel* něžně ji položit.. a jste jako v kině.. výměna snadná.. stačí objednat uhlíkové vložky bez pouzdra typ: L94MF7 pro pračky Beko, Candy, Hoover.. a nebo sehnat jednostranně zbroušené uhlíky 5x12,5x35mm, které si průměrně zručný opravář na konec kovové vložky sám naletuje..

Nesouhlasím s názorem "Indesit to je shit". Samozřejmě, existují výrazně lepší stroje.. ale pokud se o ni staráte, vzhledem k její jednoduchosti, nechá si dost líbit a slouží bez problémů dlouhá léta.. *palec*

Pračka Indesit WS 105TX
Pračka Indesit WS 105TX #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]