Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Budu platit clo nebo dph?

Od: mbrazdil odpovědí: 3 změna:

Zdravim Vas,

potreboval bych poradit. Chci si objednat nejake elektronicke soucastky z Kanady. Celkem za to budu platit cca. 26 dolaru. Budu za toto platit i clo nebo nejake dph?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Limit je asi 22 či 24 €, tak zřejmě ne. Mě nedávnou "pustili" baliček z Činy za 40 dolarů.

repkin*
hodnocení

0x

Podle mne nezáleží ani tak na ceně, jako spíš na obsahu. Např. z DVD apod by jste asi platil. Jinak celníci to mají na svých stránkách,už se to tu řešilo, někdo posílal dokonce odkaz. Pohledejte.

celnik
hodnocení

0x

Od 1.4.2011 je to upraveno následovně - týká se zemí mimo EU.

Hodnota do 22EUR - neplatí se ani DPH ani clo, 22 - 150 EUR platí se DPH neplatí clo, nad 150EUR platí se DPH i CLO.

Hodnotou zboží se rozumí jeho cena + náklady na přepravu. U jiných měn než EURo - třeba USD pozor na kurz - jedne měsíc může projít bez DPH i zásilka za 40USD, ale další už to nemusí být ani 30USD. (To se stalo mě - v květnu byl limit 28.85 USD a mě přišla zásilka za 30USD která v dubnu byla bez DPH a v květnu jsme doplácel DPH). Navíc Celní správa má právo zásilku otevřít a pokud usoudí, že její hodnote je vyšší než uvedená na průvodní dokumentaci tak vyměří DPH či clo podle této tabulkové hodnoty (a vcelku to hlídají - právě kvůli podvodům s uvedenou hodnotou zboží).

Názorně s obrázkem je to na laserforum.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]