Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Indiglo budíky - inventor

Od: martyy* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, chtěl bych se prosím Vás zeptat zda-li lze nějak podomácku nebo někde koupit inventor( trafo,měnič) k podsvícení budíků? Zakoupil jsem je ale bez tohoto příslušenství, takže na 12v z auta to nesvítí a je zapotřebí to trafo který převádí na 100V 400-600Hz..Děkuji za rady

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
GM elektronik je kdysi nabízel, nabízel i fluorescentní folie různých velikosti i barev. Vyrábí se i integrovaný obvod který s minimem vnějších součástek to napětí vyráběl přímo k těmto účelům. Chce to pohledat na netu- napájení fluorescencnich fólií.

gredy*
hodnocení

0x

Taky jsem měnil podsvícení budíků v autě. K tomu jsem od stejné firmy koupil i invertor, je miniaturní a má vývody dokonce až na 5 šablon a ani nebyl moc drahý. Byla to nějaká firma z Ostravy. Taky prodávají i fluorescenční barvy na rafičky a další věci. Zkus pohledat na netu, kdybys to nemohl najít, tak mi sem dej vědět a já to někde pohledám.

martyy*
hodnocení

Tak zkuste se prosím podívat, zatím jsem to nenalezl bohužel..Díky

gredy*

Přesnou adresu firmy jsem bohužel už nenašel. Ale co vím, tak to byla nějaká ostravská firma, která ale výrobky brala od polské firmy moman a pak už jen tady rozesílala. Určitě takovou nějakou firmu najdete na netu a nebo se obraťte přímo na tu polskou firmu, dodává třeba i jen samotný invertor a dodávala i k nám do republiky. Jinak firmy co prodávají indiglo budíky, tak k tomu dodávají automaticky i invertor, tak nevím, proč to tak nemáte i vy. Kvality bych se nebál. Já to mám v autě od r.2007 a bez jakéhokoliv problému.

moman.pl/...

tuning-in.cz/...

hodnocení

0x

Omlouvám se za chybku. Jedná se o luminscenční, nebo elektroluminiscenční fólii a invertor k ní a pod těmito hesly je třeba hledat. Kdysi jsem s tím dělal různé pokusy a podsvit LCD černobílých displejů. Zdroj 60-100V 200-400Hz by měl stačit, ale jednoduchá zapojení s transformátorkem jsou relativně velká a mají hrozně malou učinnost. Jak jsem psal, existovali a možná ještě existují integrované obvody k těmto účelům co dokázaly požadované napětí vyrobit. Získal jsem takový obvod ve stavebnici a choval se přímo zázračně, bohužel na něm autor a prodejce stavebnice ubrousil označení a mě se nikdy nepovedlo zjistit co je to zač. Vím, že se hojně používal v dřívějších dobách v mobilech, pro velice nízkou spotřebu podsvitu displeje, než se začaly používat na podsvit LEDky. Stejný podsvit mají současné displeje automatů na jízdenky MHD.

martyy*
hodnocení

Super děkuji za info,nakonec jsem inventor sehnal jenže druhý a poslední problém, potřeboval bych ještě stabilizátor,který ze 12V z auta stabilizuje napětí na 5V a to pak jde do inventoru, bohužel jsem po tohlé stránce laik a v GME se v tom nemužu vyznat jestli by jste mne někdo neporadil jaký si koupi aby bylo zapojení co nejjednodušší..Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]