Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se prosím Vás zeptat zda-li lze nějak podomácku nebo někde koupit inventor( trafo,měnič) k podsvícení budíků? Zakoupil jsem je ale bez tohoto příslušenství, takže na 12v z auta to nesvítí a je zapotřebí to trafo který převádí na 100V 400-600Hz..Děkuji za rady
Taky jsem měnil podsvícení budíků v autě. K tomu jsem od stejné firmy koupil i invertor, je miniaturní a má vývody dokonce až na 5 šablon a ani nebyl moc drahý. Byla to nějaká firma z Ostravy. Taky prodávají i fluorescenční barvy na rafičky a další věci. Zkus pohledat na netu, kdybys to nemohl najít, tak mi sem dej vědět a já to někde pohledám.
Přesnou adresu firmy jsem bohužel už nenašel. Ale co vím, tak to byla nějaká ostravská firma, která ale výrobky brala od polské firmy moman a pak už jen tady rozesílala. Určitě takovou nějakou firmu najdete na netu a nebo se obraťte přímo na tu polskou firmu, dodává třeba i jen samotný invertor a dodávala i k nám do republiky. Jinak firmy co prodávají indiglo budíky, tak k tomu dodávají automaticky i invertor, tak nevím, proč to tak nemáte i vy. Kvality bych se nebál. Já to mám v autě od r.2007 a bez jakéhokoliv problému.
Omlouvám se za chybku. Jedná se o luminscenční, nebo elektroluminiscenční fólii a invertor k ní a pod těmito hesly je třeba hledat. Kdysi jsem s tím dělal různé pokusy a podsvit LCD černobílých displejů. Zdroj 60-100V 200-400Hz by měl stačit, ale jednoduchá zapojení s transformátorkem jsou relativně velká a mají hrozně malou učinnost. Jak jsem psal, existovali a možná ještě existují integrované obvody k těmto účelům co dokázaly požadované napětí vyrobit. Získal jsem takový obvod ve stavebnici a choval se přímo zázračně, bohužel na něm autor a prodejce stavebnice ubrousil označení a mě se nikdy nepovedlo zjistit co je to zač. Vím, že se hojně používal v dřívějších dobách v mobilech, pro velice nízkou spotřebu podsvitu displeje, než se začaly používat na podsvit LEDky. Stejný podsvit mají současné displeje automatů na jízdenky MHD.
Super děkuji za info,nakonec jsem inventor sehnal jenže druhý a poslední problém, potřeboval bych ještě stabilizátor,který ze 12V z auta stabilizuje napětí na 5V a to pak jde do inventoru, bohužel jsem po tohlé stránce laik a v GME se v tom nemužu vyznat jestli by jste mne někdo neporadil jaký si koupi aby bylo zapojení co nejjednodušší..Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.