Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč málo místa na paměťové kartě?

Od: mklink* odpovědí: 4 změna:

Mám nový mobil Sony Ericsson WT19i asi měsíc. Vyfotil jsem 10 fotek a nahrál 2 několikasekundová videa. Po připojení k PC pomocí USB a prohlédnutí paměťové karty mi to ukazuje využité místo : 1,1 GB a volné místo jen 746 MB! Nejvíce zabírá složka ANDROID, ale to je jen asi 40-50MB. Ostatní jsou nulové nebo zanedbatelné. Proč mám teda volných jen 746 MB? Děkuji za odpověď.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dedkoid*
hodnocení

0x

Si tipnu, je tam 2GB karta? gsmarena.com/...

doplněno 30.05.12 15:08:

A nejsou tam nějaké skryté složky, soubory?

hodnocení

0x

tak data přesuň a zformátuj. Podle mě ten Android po instalaci něco místa sežral. Ale jen typuju.

hodnocení

0x

To bude asi podobný jako když moje 16GB fleška má volných jenom 14,9GB.

1Gigabajt totiž není milión bajtů.

luis:

jsi na omylu 1 gigabajt je víc jak miliarda bajtů, to že to ukazuje méně je díky formátování :D

Víc je to proto, že se nevychází z násobku desitek, ale dvojek, takže 1kilobyte není 1000byte, ale 1024 atd...

Takže fyzicky ta karta ty bajty má, ale formátováním se rozkouskuje na "chlívečky" každy má své číslo, pak se tam vytvoří FAT (file alocation table) což je takový seznam co je na kartě uloženo a ve kterých chlívečkách atd. a to všechno sežere těch tvých chybějících 1,1GB ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]