Nejste přihlášen/a.
Zdravím, už delší dobu nad tím přemýšlím a nevymyslel jsem nic, co bych se nebál vyzkoušet . Abyste pochopili, co konkrétně mám na mysli, tak potřebuju zapojit jedny sluchátka s mikrofonem do telefonu a zároveň do vysílačky. Nechci to udělat přepínací, potřebuju, aby byla slyšet vysílačka i telefon najednou (abych slyšel, že mi zvoní telefon, když budu s někým mluvit vysílačkou). Spojit telefon s vysílačkou paralelně jsem si netrouf, protože netuším, co se stane. Mikrofon použiji elektretový, který potřebuje napájení, tak to mě napadlo vyřešit tak, že ho například do vysílačky zapojím přímo a do telefonu přes kondnzátor, který by měl pustit impulzy z mikrofonu do telefonu, ale ne napětí z vysílačky do telefonu. To by možná fungovat mohlo, ale netuším, co s těma sluchátkama, aby vysílačka s telefonem do sebe navzájem nepouštěli proud (za předpokladu, že by to vadilo). Ještě mě napadlo zapojit to přes diody, aby šel proud jen jedním směrem (ze zařízení do sluchátek, resp. mikrofonu), ale někde jsem se dočetl, že do sluchátek nejde tepavé napětí, ale střídavé (resp. výstup na sluchátka není "zem a +", ale je to "zem a +/-", takže bych vlastně přišel o půlku signálu. Jak je to s tím elektretovým mikrofonem jsem se nedopátral. Snad jsem to všechno popsal alespoň trochu srozumitelně.
Mockrát díky za rady, Karel.
S tím mikrofonem by to mohlo jít a sluchátka bych zapojil přes odpor z vysílačky a přes odpor z telefonu...Hodnotu nějak kolem impedance sluchátek
Díky moc. Můžu se ještě zeptat na nějaký detaily ohledně výstupu do sluchátek? Například nějaký stručný vysvětlení jak je ten výstup udělanej, proč mu nevadí, že do něj půjde napětí z druhého zařízení a proč vlastně ten odpor a zrovna tahle hodnota? Vím, že jsem asi otravnej, ale docela mě to zajímá. Z elektrotechniky mám příští týden zkoušku, tak ať se alespoň něco o tom dozvím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.