Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké formáty AVI přehrávají DVD přehrávače

Od: andrew* odpovědí: 5 změna:
ahoj můžete mi poradit jaké formáty nejčastěji přehrávají většina dvd přehrávačů?
a taky by mě zajímalo proč když převedu film do formátu mpeg a přehrávám ho na přehrávači tak po nějakém čase začne jakoby obraz běžet pozadu a zvuk popředu takže to nesedí když oni mluví.. nerozumím tomu..nebo když jsem si vypalovala videoklipy které jsem převedla taky do mpeg a bylo jich asi 40 tak mi některé ani nenajely v přehrávači... je chyba v mém přehrávači nebo dělám něco špatně já..
děkuju moc za radu:)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mrtommy*
hodnocení

0x
Tak nejčastěji DVD + - R(W) ale měli by jít i DVD+ - R DL
A pak taky DVD-video, DVD-ROM, Audio CD (CD-DA), CD-ROM, VCD, SVCD, CD-R, CD-RW a další již méně podporované formáty jako například DVD-Audio.
andrew*
hodnocení

nene já neměla na mysli typy dvd disků a formáty souborů které můžu na ně vypálit a které mi většina dvd přehrávačů přehraje.. mě třeba udivuje že mi můj celkem dobrý dvd přehrávač nepřehraje formát AVI..to je blbý
mrtommy*
Tak si stahněte Sony DVD Maker a v něm si film udělejte do formátu,které přehraje každé PC.
No to je prosté- neni AVI jako AVI (to samé ostatní), ono záleží na použítém kodeku a ne každý kodek má/umí dekódovat ten tvuj přehrávač- občas jdou nahrát pomocí firmwaru- nový software pro to zařízení
cs.wikipedia.org/...
Mimochodem podporu divx (zkráceně avi, mpeg atd) nemá každý dvd přehrávač, takže buď je to nepodporuje vůbec a nebo nemáš ten zrovna potřebný kodek

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]