Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde sehnat malý li-ion akumulátor

Od: matescz* odpovědí: 13 změna:

Zdravím, potřeboval bych sehnat miniaturní li-ion akumulátor (viz obrázek). Hledal jsem po internetu v různých e-shopech i jinde, ale nemůžu nikde nic podobného najít, ani nevím zda má tento typ akumulátoru nějaký název nebo označení. Jen doplním že se jedná o akumulátor do MP4 přehrávače. Předem díky za každou radu.

Kde sehnat malý li-ion akumulátor

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Sednout nad vyhledávačem, zadat, vybírat a pak objednaat.

matescz*
hodnocení

To mě samozřejmě napadlo, jenomže akumulátory mám dva a ani na jednom z nich nic není, žádné číslo, označení, nic.

Jste si jistý, že jde o Li-Ion aku? Mě to podle toho pytlíku přijde spíše jako Li Pol. Ale to je jen odhad. Každopádně bych zkusil poohlédnout se po modelářských shopech, dnes se Li Pol aku hodně používají, ale povětšinou s větší kapacitou.

promon:

samozřejmě, že podle pytlíku je to Li-Pol, ale není to jedno? Pokud sežene patřičně velký Li-Ion, který se tam vejde, tak bude mít malinko menší kapacitu nic víc, nic míń...

hop®
hodnocení

0x

No, asi bych zjistil jmenovité napětí tohoto článku, pokud by bylo 3,6V, našel bych rozměrově odpovídající baterku do mobilu a z ní vykuchal "střeva"...

matescz*
hodnocení

Jmenovité napětí je 3,6V, problém je najít rozměrově odpovídající baterku do mobilu (nebo čehokoliv jiného), protože takhle malou baterku jsem zatím nikde jinde neviděl. I takový malý iPod Shuffle má baterku o kus větší a tu už bych tam nenacpal.

hop®

Pak asi zbývá jen možnost se obrátit na prodejce nebo výrobce, případně servis. Ale možná to bude problém, prodejce zkrachoval, výrobce je čína a nekomunikuje, servis není... *nevi*

matescz*
hodnocení

Tak nějak, výrobce je čína (proto mě ani tak nepřekvapuje že baterka byla mrtvá) a posílat to tam na reklamaci by se mi nevyplatilo. Každopádně díky.

hop®

Není zač, ještě bych zkusil kontaktovat firmu Jan Melichar, umí hóódně věcí, co se týká beterií a akumulátorů, mám s nimi velmi dobré zkušenosti, třeba budou mít ekvivalentní náhradu.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Přehrávač taky nemá značku?

shop.battex.cz/...

matescz*
hodnocení

Nemá, jedná se o takový ten no-name čínský šunt "za pár korun" (je to MP4 přehrávač v hodinkách). Takovéto baterie jsem taky našel, bohužel všechny jsou moc velké, největší rozměr té původní je 3cm a už tak se vejde jentaktak.

A co tahle, je do minikamery. Jen nevím zda má ochrané čipy. ebay.com/...

doplněno 29.05.12 14:40:

ploš. spoj s čipy ze starého aku by šel připájet na nový aku

matescz*
hodnocení

To vypadá slibně, navíc i za dobrou cenu, asi rovnou objednám, díky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]