Nejste přihlášen/a.
Nemá tu někdo zkušenost s foťákem NIKON D 300? Nebo obecně se značkou NIKON a se servisním režimem?
Jde mi o to, že ho potřebuji reklamovat a mám možnost si skrze prodejce vyplnit záručák tak, že záruka běží až od 07/2011, ale používám ho už od 01/2011. Pozná to servis, že je na záručáku jiné datum prodeje než je ve skutečnocti používán? Díky
Teoreticky by to podle některých znaků poznat mohl, ale prakticky spíše ne...a ani bych neřekl že to bude zjišťovat.
V podstatě si spíše na problém může "zadělat" prodejce...a ne Vy.
Prodejce je pro Vás obchodní partner...nikoliv firma Nikon..(leda by jste D300 kupoval přímo od Nikonu CZ).
Tak jako tak je D300 stále v záruce...Vy si tímto podvodem záruku ovšem prodloužíte o 6 měsíců...
Obecně - doklade o záruce je prodejní doklad, tam datum je. Jestli je něco na "záručáku" je jedno. Ale jestli je to leden nebo červenec je podle mě jedno, stejně máš ještě jeden a půl roku zároky a to je dost.
.
Servis možná může vysledovat že bylo foceno ještě před datumem prodeje, na druhou stranu třeba mohl být foťák vystaven na prodejně a sloužit jako testovací. Takže to nic neznamená.
Neřešte záruku, pokud se vám něco rozbije tak to bude na 100% po záruce :D
Jsou země, kde si na záruku nehrají a díky tomu je zboží podstatně levnější a když už má člověk smůlu, že se mu něco rozbije tak není problém za ušetřené peníze nechat opravit, nebo rovnou koupit nové .
Budu se opakovat - lidi jsou tak zblblí, že při nákupu čehokoliv vždy místo toho aby mysleli na to jak to budou používat, tak přemýšlí co bude až se to rozbije a čím delší zaruku to má tím jsou šťastnější
Jsou servisy, které si vymyslí cokoliv aby nemusely uznat reklamaci, jakoby to měly platit ze svého. Mimochodem co hodláte u toho Nikona reklamovat?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.