Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

uznani reklamace

Od: matomato* odpovědí: 7 změna:
dobry den, chtel jsem se zeptat.kdyz reklamuji telefon a mam jen zarucni list potvrzeny,na prodejne pome chtela aji obcansky prukaz ja ho nemel usebe tak mi odmitla uznat reklamaci.musim ho mi u reklamace obcansky prukaz dekuji za odpoved.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

artik*
hodnocení

0x

tady jde asi o to jestli jste první majitel . COI mi jednou řekla , že na to nemám právo a podruhé mi bylo řečeno , že ano .

ladaadal*
hodnocení

0x

Normálně při reklamaci stačí záruční list a pokladní doklad o zaplacení, ale u telefonu záleží, jestli nebil "dotovaný" na smlouvu, tam už by musel přijít majitel a prokázat se OP, aby se mohli hrabat v jeho datech ze smlouvy.

buss
hodnocení

0x

Proč jste nevznesl dotaz, proč chtějí OP, na jakém základě? V ZL byly vaše data, že by to šlo zkontrolovat kdo kupoval? Je to v obch. podmínkách, ZL? Je to v Obč, zákoníku, zákonu o ochraně spotřebitele aj.? Jiná situace by byla, kdyby s reklamací přišel kdo není kupující. Tedy za jistých okolností ano. A řidičák u sebe byl, pas?

majsterjoe*

Kupujici nekupujici, neni to jedno? Pro reklamaci neni zadna povinost ukazovat obcansky prukaz. Pokud ma radne oznaceny zarucni list.

Není to jedno.

Teoreticky smí reklamaci podávat jen kupující, protože s ním byla uzavřena kupní smlouva. Tak jako nemůže podat reklamaci v prodejně ten, kdo koupil danou věc z druhé ruky, byť by byla ještě v záruce. Opět, protože s ním nebyla uzavřena kupní smlouva. V tomhle smyslu hovoří zákon. Praxe se samozřejmě liší. ;)

...

Ale ten požadavek na občanku je samozřejmě divný.

doplněno 01.02.13 15:09:

olaf71: Zkuste si to přečíst ještě jednou. Třeba pochopíte v čem je pointa.

doplněno 02.02.13 03:08:

Olaf71: Pointa je v posledních dvou větách prvního odstavce.

V tomhle smyslu hovoří zákon. Praxe se samozřejmě liší.

Podle zákona je to jak jsem to napsal, ovšem v praxi se to nedodržuje. Přesně z důvodů jaké jste popsal. Na klasické účtence není kupující uveden. Tak jako nebývá v záručáku.

olaf71*

v ZL je jméno kupujícího?

doplněno 01.02.13 15:01:

nebo snad na účtence?

olaf71*

mohl bych poprosit o tu pointu zákona. můžete i vnitřní poštou

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]