Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smart TV Samsung UE37D6570 - klávesnice, myš

Od: ivabel odpovědí: 2 změna:

Minulé léto jsme si koupili po asi 20 letech novou letevizi Smart TV Samsung UE37D6570.

Těšili jsme se na aktivní využívání smart funkcí. Jenomže nám nejde připojit žádná klávesnice ani myš. Museli jsme si nakonec pořídit krabičku NEO X5, která nahrazuje tyto funkce.

Zkoušeli jsme stáhnout nový firmware. Nicméně se nezměnilo vůbec nic.

Už si začínáme myslet, jestli to není výrobní vada a neměli bychom to reklamovat? Kamarád má totiž o trochu jiný model a klávesnice a myš mu funguje :(

Má to vůbec s tímto modelem fungovat?

Podpora od výrobce je naprosto mizerná. Aspoň že ten obraz je celkem pěkný...

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Kamarád má asi novější model. Ten váš klávesnici a myš nejspíš nepodporuje. V manuálu jsem o možnosti externí klávesnici/myši nic nenašel a na stánkách Datartu je v diskuzi k podobné TV (UE37D6750) toto:

Dotaz:...Jakým způsobem listuji na stránkách internetu? Přes dálkový ovladač? Je možné připojit nějakou klávesnici přes USB?...

Odpověď: Ovládání internetu probíhá přes dálkový ovladač. Lze pomocí přesně definovaného tlačítka přepnout ovladač do režimu kurzoru. Klávesnici, ani myš dosud Samsung nechce na našem trhu prodávat. O podpoře jiných ovladačů se výrobce nezmiňuje. Pokud však máte chytrý telefon s OS Android, můžete si stáhnout přesně určenou aplikaci pro ovládání Smart TV Samsung.

Je to sice ze září 2011, ale nic dalšího jsem nenašel.

U té vaší to může být to samé.

A jelikož je to dva roky starý televizor, tak je možné, že není podpora v TV hardwarově vyřešena ,tudíž nový firmware nepomůže. (ale to jen hádám)

Klávesnici sice už Samsung u nás prodává, ale jednak podporuje až novější modely (řadu E a ES) a jednak je cenově poněkud mimo. (možná je to proto, že je to primárně určeno pro tablety a smartphony)

Navíc novější řady TV si poradí i s "obyč."bezdrát. klávesnicemi.

ivabel
hodnocení

Děkuji za odpověď. Ať žijí "smart funkce" :)

Já bych chtěla vidět člověka, který vydrží všechny tyto funkce, zejména internet, ovládat přes jejich klasický ovladač. Každý rozumný rezignuje... To se Samsungu moc nepovedlo a je škoda, že jsem to nevěděla předem, protože bych s koupí TV vyčkala ještě několik měsíců, až všechno bude fungovat tak, jak jsem si představovala :( A přitom ta TV byla dost drahá, ale nepoužitelnost smart funkcí jsem opravdu nečekala...

Iva

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]