Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Univerzalni dalkovy ovladac-nastaveni

Od: martinxx1 odpovědí: 8 změna:

Dobry den,mam jiz druhy univerzalni ovladac z kauflandu asi za 300kc a nikdy se mi ho nepodarilo nastavit TV Samsung SAT Mascom sat neni ani v tabulce kodu a Samsung jo ale ani jeden kod nefunguje,kam mam smerovat dalkovy pri zadavyni kodu?Na elektroniku kterou chci ovladat nebo na dalkovi treba od te TV ci Satelitu?ani automaticke vyhledavani nepomuze,jde ten univerzal treba nejak naucit treba jen prepinani programu hlasitost a vypinani?predem diky za rady

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tyto levné ovladače učit nelze, to si musíte pořídit něco lepšího. třeba toto:

alza.cz/...

petula00*
hodnocení

0x

Ovladač který má trochu nějaký smyl je v trochu jiné cenové relaci.Minimálně tak cca 1000,-Kč.

petula00:

to už není dávno pravda, podívej na můj odkaz, ten ovladač mám a je dost dobrý, umí o něco víc než jiný , který jsem před lety koupil asi za 1500Kč a někde byl nabízený i za 3000Kč ;)

jirbar*
hodnocení

0x

S TV většinou není problém. Dej automatické vyhledávání, poznamenáš kódy na které se "chytne" a pak ručně tyto kódy přezkoušet že odpovídají i další funkce a nejen funkce ON/OFF

Mám za 150 Kč ovladač který se umí učit a naučil jsem ho všechny funkce satelitního přijímače.

doplněno 24.05.12 17:27:

Se satelitem bude určitě problém, ale TV dokáže vypnou každý třetí kód. Zapnout televizi spustit automatické vyhledávání a v okamžiku vypnutí pozastavit vyhledávání, poznamenat kód, pokračovat až do konce.

Potom vyhledané kódy přezkoušet na ostatní funkce.

martinxx1
hodnocení

Nojo ale kam mam ten ovladac nasmerovat?Zkousel jsem vsechny Samsung kady a nic:(Myslite ze jsou nejake aktualni kody na strankach vyrobce?

jirbar*

Nejdřív bych odzkoušel zda ovladač vůbec vysílá. Stačí vzit digitální foťák či foťák z mobilu a nasměrovat jako že chci fotit tu LED ibfra diodu. Pokud vysílá musí být vidět blikání.

No a směrovat normálně na televizi. To není tak podstatné.

Ten ovladač v mém odkazu má obrovskou výhodu v tom dotykovém display kde se zobrazují tlačítka podle vybraného zařízení a lze na něm programovat i sekvence řady zmačknutých tlačítek po sobě. A má podsvit, což taky není k zahození.

kamill*
hodnocení

0x

Mám dobrú skúsenost s naprogramovaním lacných univ ovl z Lidlu za 7,90 Eura značky Silver Crest KH2156,SBF10.1 a dalších.Ovladač z Kauflandu sa dá pravdepodobne tiež programovat 4 sposobmi: 1.Vyhladaním kodu značky,2.Ručným zadaním kodu,3.Autom.zadaním kodu,a najdoležitejšie je 4.Naučit -nakopírovat univerzalny ovl. povelmi originálneho ovladača .Pri "učení" sú ovladače cca 3cm oproti sebe tak, aby originál vysielal priamo na prijimaciu diodu univerzálu ,v ostatných prípadoch smerujte na TV,SAT apod . Velmi neverím ,že ani jeden z 34 kodov pre Tv Samsung vám ,nevypnul tv a pravdepodobne robíte opakovane chybu,lebo normálne nájde cca 6kodov a je na vás si vybrat ten ,kde je zhoda s originálom najvačšia. Ja chýbajúce povely doplnam funkciou "Naučit".Aktualizovat kody zo str. výrobcu asi nie je možné,nie je ako,a univerzalny ovladač nemusí byt 100% náhrada originálu .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]