Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stabilizátor na lipol

Od: blesk16 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chci se zeptat jaký stabilizátor mám použít - mám solární články 0,25A 0,5V chci je dát sériově 10 nebo 12 (5,6V) a potřebuju to stabilizovat na 4,1-4,15V našel jsem LM317 gme.cz/... figure 7 šlo by to použít? důležitý je aby nebylo větší napětí než 4,2V, co doporučuje te děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Úplně nevhodné, ty "volty" navíc se přemění na teplo, chce to pulzní stabilizaci, kde jsou ztráty téměř nulové. Něco s MC34063 nebo jemu podným obvodem, je to trochu složitější, ale rozhodně se to vyplatí.

blesk16
hodnocení

Já měl za to že lm317 je pulzní :D no nic v datasheetu jsem nenašel ani jedno schéma mohl by jste mi něco doporučit? děkuji

blesk16
hodnocení

Našel jsem toto šlo by to použít? je lm2596 pulsní? děkuji

blesk16
hodnocení

ebay.com/... zapomněl jsem doplnit :D

Ano, je taky pulzní...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]