Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych si koupit nějakou novou nokii. Jsem zatížen na dotykové telefony, ale když přijde na výdrž baterie dozvěděl jsem se, že moc nevydrží. Chtěl bych aby dobře fotila, přehrála mi mp3 no a trošku něco vydržela ta baterka (jelikož hodně telefonuji). Uvažoval jsem nad Lumií 800, ale dočetl jsem se na ni ne moc pěkné recenze a Lumia 710 mě zklamala s pamětí. Jakou by jste mi doporučili vy? Předem díky za odpovědi.
doplněno 23.05.12 09:14:I když začínám uvažovat i o něčem jiném než nokii...
Já mám teď Nokii C7, pro mě výborná, jsem s ní spokojená, i výdrž slušná. Sice nemá Android, ale Symbian 3 není špatný, pro moje potřeby bohatě stačí. Je kovová, žádná umělá vrzající krabička. Foťák 8MP, někomu může vadit, že nemá autofocus, ale i tak fotky dělá dobrý, MP 3 taky spokojenost.
Manželka má E52 a baterie má neskutečnou výdrž. Není sice dotyková a z hlediska zpracování a použitých materiálů je hodně kvalitní. Škoda, že není na dvě sim karty, koupil bych si ho taky. Ten telefon s minimálním používáním vydrží dva týdny. Ani navigace ho nedokáže tak vyšťavit, jako dotykové samsungy.
Nebo N8. Má velmi nízkou cenu a měla by na ni ještě vyjít aktualizace na Bella FP1. Kdy hlavním lákadlem je zvýšení taktu procesoru. Údajně na 800Mhz. Ale jsou to jen spekulace.
doplněno 25.05.12 20:44:Já čekám na to s čím přijde WP8 za půl roku. Mezitím s N8 budu dál spokojenej. Možná doporučím nějakej levnější Android např. Samsung galaxy ACE, kde si ohmatáš andoid jestli bude vyhovovat.
Lumii 800 mám, jsem s ní velice spokojen. Bateka vydrží ten necelý týden. Myslím si, že by bylo dobré takový 3 týdny počkat, ceny půjdou dolů. Kamarádka má Lumii 710 a tam ta baterika při jejím používání (furt s někým krandá, courá po internetu přes wifi) vydrží takové 4 dny. A 8GB ji stačí, má tam nějakej ten film, mp3ky, klasika... Jinak Lumia 610, co jsem koukal, tak baterka nicmoc (1 den)... Nevýhodou Windows Phone (operační systém, který je v nových Nokiich) je to, že není pro něj tolik aplikací jako třeba pro Android, nicméně většině uživatelů to bohatě vystačí. Navíc Nokie mají doživotní GPS navigaci zdarma.
Budete-li uvažovat o jiném telefonu, než Nokia, zkuste iPhone 3GS (je to ten starší, nicméně se stále prodává). Ty laciné telefony HTC s Androidem moc nevydrží, Samsung na to je lépe. Ovšem pokud si budete kupovat teleofon s Androidem, budete muset počítat s tím, že můžete narazit na nějaký ten vir (nejvíce jsou na sociálních sítích) - hackeři se zaměřují zpravidla na Android. Taky Android je až nezdravě moc provázán s googlem, takže je nutné mít googleúčet pro plné používání a kdo ví, co google neshromažďuje a neposílá za data do své centrály. Google je znám svým "špehováním" například skrz prohlížeč Chrome.
Týden výdrž? To využíváte mobil jen jako hodiny? No a i při neustálém telefonování jsou 4 dny úctihodný výsledek. U mé N8 jsou to 2 dny při brouzdání internetem. Ale nabíjím téměř každý den. Týdenní výdrž se dá taky vysvětlit tím, že pokud připojujete často mobil k PC, ten se potom taky nabíjí.
Skoro jste se trofil, mobil nijak výrazně nepoužívám, občas nějaká SMS, občas krátký hovor. Opravdu to skoro týden vydrží (5-6 dní) nabité. Ale když začnu brouzdat po internetu, tak výdrž jde hodně dolů...
Nevím jak často to kámoška píchá do počítače (ale asi musí častěji, než je "průměr", protože udávaná pohotovost doba, co jsem koukal je 400 hodin), nicméně mi říkala, že ji to fakt 4 dny vydrží... tak nevím.
Ve finále určitě ta Lumie 710 vydrží víc, než nějaké htc nebo podobný...
nokii nekupujte ma špatný OS,evidentně zaspala dobu,míří do propadliště dějin,kupte něco s androidem,samsung,htc apod.a co se tyče viru tak se nebojte,neznam nikoho kdo by ho do mobilu dostal,je to pouze antiviracká lobby,aby lidi ochranu do mobilu kupovali.
WP7 je špatný OS? Pokud myslíte Symbian, i ten prošel po příchodu N8 obrovský skok kupředu. Dá se srovnávat s Androidem a v určitých věcech na který je člověk od nokie zvyklý omnoho lepší. Momentálně podl mě není v současné době problém kopit si symbian. 2 roky s jistýmy aktualizacemi, ikdyž už ne s nikterak výraznými, se dá počítat a co víc si přát ne?A kolik lidí v současné konzumní době využívá mobil déle jak 2 roky? Většina to nebude.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.