Nejste přihlášen/a.
Přesně tak, je třeba ověřit, zda karta jako taková je v pořádku. K tomu stačí ji vložit do čtečky, zkusit na ni něco uložit a pak zase překopírovat zpět do PC, nebo otevřít v nějaké aplikaci. Může být, že karta jako taková není správně naformátovaná, to se dá udělat opět asi nejlépe ve čtečce paměťových karet v PC. Pak je tu malá, ale ne zanedbatelná možnost poškození slotu pro paměťovou kartu v zařízení, to by pak bylo zapotřebí reklamovat přímo u prodejce, nebo pokud by už záruka nebyla možná, tak v nějakém servisu.
Je tu řečeno vše. Já bych jen přidal svoji zkušenost, totiž že se mi opravdu stalo, že byl špatně ohnutý jeden pružný plíšek uvnitř slotu na kartu, stačil tenký šroubováček. A pak se mi stalo, že byl uvolněný jeden zlatý konektor přímo na kartě. A do třetice, u SD karty nefungoval přepínač na boku karty, ten čudlík prostě pořád hlásil zamčenou kartu, i když jsem s ním jezdil na obě strany.
Asi bych vzal telefon a kartu a došel si do některé z prodejen mobilů. Už jsem zaznamenal, že tam prodávají a fungují docela fundovaní nadšenci, kteří všechno určitě zprovozní.
jerrymungo:
ten čudlík na SD kartě je pouze mechanická záležitost, pokud zlobí je to většinou spínačem ve slotu pro kartu. Velké MemorySticky mívaly elektrický spínač zamykání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.