Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pračku s horním plněním

Od: panenka* odpovědí: 12 změna:

Zdravím, chci koupit pračku,jenže nevím kterou. Poradte mi,kdo máte zkušenosti. Nechci udělat chybu. Díky...

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

3x

Po zkušenostech s první pračkou Zanussi před cca 30 lety (ta pračka pere na chatě dosud) zůstávám věrný (zatím) téhle značce a zatím nikdy nebyl problém. Ale dnešní kvalita je o něčem úplně jiném. Takže bych se díval na technické parametry a spotřebu a počítal s tím, že za nějakých 5 až 7 let půjdu kupovat novou. V podstatě je dneska jedno, jakou značku koupíš.

ladin, úplně přesně. *jasne* Ještě dodám, pohledejte ji na netu, zajděte zkouknout a očichat do prodejny, pohledat na Herece, kde je vybraný typ nejlevnější a tam ji objednat. Proč pohledat na netu? Protože na netu jsou uvedeny podrobněji parametry, než v obchodě. Tam jste vydání napospas prodavači. *jasne* Já mám Bosch, s horním plněním a spokojenost veliká.

hodnocení

1x

Tak co se týká mně,já sem raději pro horní plnění proto,že u takové pračky,je váha bubnu rozložena na dvě ložiska.

Zatímco u bočního plnění je kladen velký nápor pouze na jedno,či dvě vedle sebe umístěná ložiska.

Při dnešní spotřebitelské výrobě těchto praček,vydrží s bočním plněním kratší dobu.

Též záleží na Vaší představě umístění pračky.

Souhlas a to více je to patrné při dávání většího (než je doporučeno) množství prádla,ložisko je namáháno více než u horního plnění!

Jo a dnes výrobci nepotřebují vyrábět zboží které vydrží 15 a více let.dne sje potřeba aby vydržela něco málo přes záruku a pak jste museli koupit novou! a skaždou další generací je to vždy o něco horší!

První automatka (tatramat mini typ tuším 248-vydržela (jen s výměnami klínového řemene)deset roků a prodali jsme ji 100% funkční.Druhá (zn.nevím,asi indesit) s bočním jen pět let,jako první asi měsíc po projití záruky se urvalo zavírání,otvíral jsem ji úzkými dlouhými kleštěmi, a potom odešlo ložisko,v podstatě jedno praní OK a další tak,tak že vyprala-mlátila a voda tekla dosti hodně.nyní již dalších víc než pět let (indesit) ale s horním plněním a již začíná víkem prostupovat rez!

Sám používám mini 248,a jsem spokojen.

Jednoduchá údržba,i servis.

Od roku 1992 sem na ní vyměnil "pouze" jednou domky,a dvakrát řemen.

Celková generálka na ní byla dělaná asi 8x.

Například u Candy CTY 1246 s horním plněním,sem za 5 let vyměnil blokování víka,a šlape dál.

U Indesit WIL 105 s bočním plněním,stejně staré,odešlo ložisko,a tím pádem měla sepsaný ortel,neboť u tohoto typu je lisovaná plastová vana,která nejde rozdělat.

Tím si výrobci zajišťují odbyt.

hodnocení

0x

Dobrý den jaké máte prostory a co od pračky očekáváte třeba displey počet otáček? Michal

rybana1

co asi očekává, vyprané a vyždímané prádlo. Já měla pračky tři za život, dvě s plněním shora, dávám tomu přednost, nemusím se ohýbat . Jinak vždy v pohodě, fungovaly roky bez opravy a peru často.

ladaadal*
hodnocení

0x

No, já sice neperu, ale mamina skoro denně. Taky jsme měli plnění horem a nedala na to dopustit. Jednou nás prodavač ukecal, ať si vemem boční, že jsou lepší (ložiska, otáčky a kdesi cosi). Cukali jsme se, mamina nechtěla povolit, ale když jsme ji přivezli, její nadšení nemělo konce. Už by horní nechtěla ani zadarmo. Ale to asi záleží na každém, komu co vyhovuje a jaké má prostory kolem.*smich*

ladaadal*
hodnocení

0x

Aha, asi jsem špatně pochopil dotaz. Panenka, ty už víš, že chceš horní plnění a asi se ptáš na typ či výrobce?

Tak to ti neporadím, já myslel, že se ptáš jestli je lepší boční nebo horní plnění.*smich*

figurek*
hodnocení

0x

Fagor FET 2086

Tuto pračku jsme koupili normálně v obchodě. Mrkněte se na link, jsou tam nějaké odkazy na recenze.

nejlepsiceny.cz/...

Nedělá hluk a necestuje. Rozhodně je lepší než podobná pračka Zanussi, kterou jsme měli předtím.

pracky.heureka.cz/... Za kolik jste ji koupili normálně v obchodě?

hodnocení

0x

Mela jsem obe,ale ted bych si s hornim uz nekoupila.

doplněno 04.06.12 10:53:

Jinak jsem verna znacce Bosch

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]