Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace u prodejce nebo v číně?

Od: miryn4 odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, asi před měsícem jsem na Aukru objednal mobilní telefon, ten asi po měsíci dorazil.

Ihned jsem jej uvedl do provozu ale asi potřetím volání přestal fungovat.(Ještě týž den.) Nenajde sim karty, tyto jsou v pořádku odzkoušeno.

Ihned jsem kontaktoval e-mailem prodejce s žádosti o reklamaci.

Ten mi odpověděl - Dobrý den a víte kolik Vás reklamace do Číny bude stát?

Tak nevím podle mne nese veškeré náklady s reklamací prodejce, nebo se mýlím?

Prosím o radu jak to tedy s touto reklamací je.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Prodejce.

Reklamace se uplatňuje u prodejce, u kterého bylo zboží zakoupeno nebo v servisní opravně, která je pro záruční opravy uvedena v záručním listě. Reklamace se neuplatňují u dodavatele nebo výrobce, i když na ně prodejce odkazuje _ § 625 občanského zákoníku č. 40/1964 Sb.

Prodávající je povinen přijmout reklamaci v kterékoliv své organizační složce (prodejně, provozovně, ap.), v níž je přijetí možné, a to s ohledem na sortiment prodávaného zboží nebo poskytovaných služeb _ § 19 zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, v platném znění.

ladaadal*
hodnocení

0x

Samozřejmě, že veškerou zodpovědnost má prodejce, který ti to prodal. Jestli ti vrátí peníze, zaplatí ze svého opravu nebo si to vykomunikuje třeba na měsíci tě nemusí zajímat. Ty reklamuješ v záruční době a máš nárok na opravu, adekvátní náhradu nebo vrácení peněz. A to podle nového i s poštovným.

pacourek*
hodnocení

0x

Pokud jste na Aukru nakupoval v režimu "kup ted"naklady nese prodavající .V opačném případě kupujicí

doplněno 31.01.13 13:09:

Ladaadal pokud telefon vydražil nemá narok na zaruku(pokud prodavajicí neuvede jinak)

ladaadal*

Tohle je pro mě novinka. Ovšem zákoník jasně říká, že 6ti měsíční záruku drží každý. I když prodáváš jen soukromě, tak těch 6 měsíců máš ze zákona.

To Ladadal- *palec*.

Dle OZ platí záruka i pro zboží bazarové (at již aukro či odklepnuto nebo třeba bazoš)Prodávající se většinou snaží zbavit záruky tím že napíší do aukce (aukro) že zboží je opotřebené,tudíž bez záruky!Ale opravdu záleží jen na prodejci a to je jedno zda v kamenném obchodě či na aukru-jsou obchody,kde vyreklamovat je nadlidský úkon a další kde to je bezproblémů!

Otázkou je zda měl být tem MT nový nebo použitý.Pkd nový (at z číny nebo tuzemský /ne RUM!/) tak jednoznačně dobrý prodejce by měl uznat reklamaci,u staršího, použitého je to horší .

Prostě donuťte někoho kať udělá něco co nechce!To chce asi jen s bejzbolkou a partou rasíků-kámošů za zády!

pacourek*

Diesel dobrý odkdy platí obchodní zákoník na dobrovolnou dražbu .

doplněno 31.01.13 13:56:

Aukru se prodava pouze v režimu "kup ted" v ostatních případech je to dražba Tudíž se na ně nevstahuje ani obchodní ani občanský zákoník nibž zákon dražební

k2

NENI to drazba, je to AUKCE, tudiz se neridi Zakonem o drazbach.

hodnocení

0x

no jestli nebylo psane , ze neni zaruka tak asi banan

stirecek*
hodnocení

0x
Předpokládám, ze jsi kupoval nový tel pres překupníka na aukru. Záruka z tretich zemi je jeden rok, doprava do číny stojí cca 300kc. Tohle hradi prodavajici z aukra, uz tak na tobě dost vydělal. Bylo by dobré, kdybys nám napsal, od koho jsi nakupoval. Můžeš to urgovat přes aukro, oni si s nim poradí. Kdyz ne, tak mobil.pošli do číny, oni ti poslou nový. Neopravuji, mění kus za kus. Na balíček napiš reklamace, třeba i anglicky, at ti.znovu nevymeri dph.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Dostal si danovy doklad od prodejce? dostal si nejaky doklad? Kdyz nekupujes z obchodu, zaruka neni. Tot vse. Tecka.

Ale nebojte se snim domluvit o zaslani zpet do ciny. Porad je to ale v mezich domluvy.

Poštovné do činy začíná na nekalých 90 kč a počítá se samozřejmě podle váhy. Problém bude že pro číňana je zákazník tvůj překupník s tebou žádnou smlouvu nemá takže by to tam měl posílat ten vykuk. Můžeš mu pohrozit že víš že toho přes aukro prodává víc a že pochybuješ že platí daně a že telefon deklaroval na celnici jako zboží určené k dalšímu prodeji a tudíž není v jeho zájmu abys upozornil úřady na daňový únik.
doplněno 01.02.13 15:26: Píšu jako hotentot. Vypadly mi čárky mezi větami a ještě tédevitka udělala z nějakých -nekalé. Snad ale pochopíš co jsem napsal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]