Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hra na saxofon

Od: medvidekaja* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den všem.

Mám jeden dotaz.Rád bych se naučil hrát na saxofon,ale přitom jsem v životě nehrál na žádný hudební nástroj.Už dlouho se mi líbí zvuk saxofonu,tak bych to chtěl zkusit sám.Je i jasné,že budu do začátku potřebovat pomoc od nějakého učitele,ale rád bych věděl,jestli musím mít nějaký extra talent na toto nebo stáčí,když není člověk úplně levý.Mám 32 let,tak bych rád věděl,zda to už není pozdě nebo se toho budu muset vzát.Děkuji za odpovědi a přeji krásný den.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

2x

na muziku není pozdě ani v devadesáti, ale radil bych, začněte klarinetem. Má stejný prstoklad, stejnou techniku hry, je skladnější, levnější a dělá menší randál. Dobrý saxofon je hodně drahá věc a navíc, jeho zvuk je velmi pronikavý. Zahrajte na saxofon v paneláku a uslyší vás úplně všichni. *bum**cert**blee**modla**bzum*

weka*

přesně tak...začít klarinetem...přejít z klarinetu na sax je pak mnohem snažší ;)

bicista
Predchazeni hry na sax klarinetem, je takova zkostnatela zastaralost. Proste chci li hrat na sax, muzu zacit hned, proc se zaobirat hrou na klarinet kdyz mne klarinet nezajima. Zacit na sax se da hned. Nutnost zacit klarinetem vubec neni treba. V zivote neni treba umet oba nastroje. Je to urcita vyhoda, ale nutnost to neni.

kjanik112*
hodnocení

1x

Nikdy není pozdě. Pokud vím, v taneční hudbě se většina saxofonostů nejprve naučila hrát na klarinet, přechod na saxofon jim pak trval jen asi měsíc. V orchestru pak měli vedle sebe na stojánku klarinet i saxofon, a ty pak střídali dle potřeby hrané skladby. Ale je samozřejmě možné učit se hrát rovnou jen na saxofon. Jděte do hudební školy k učitelovi na klarinet, nebo na saxofon, on nejdříve zjistí, jak jste na tom s hudebním sluchem. Pak ho požádáte o soukromé vyučování, a nebo aby Vám doporučil nějakého hudebníka, který by Vás učil. Dnes jsou však i nezaměstnaní hudebníci, a kdybyste si dal inzerát, jistě někoho najdete. Tak směle do toho a přejeme Vám zde na poradně hodně krásných zážitků z hudby.

weka*
hodnocení

1x

hraju už od malička, ale hru na saxofon se člověk naučí když má trpělivost a čas cvičit...:)

jinak vřele doporučuji...hraju na tenor sax,klarinet a díky těmto nástrojům jsem poznal spoustu zajímavých lidí a dostal jsem se na spoustu zajímavých míst ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]