Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Formátování karty

Od: petula00* odpovědí: 5 změna:
Zdravím.V novém foťáku Sony DSC W630 mám kartu ADATA typ SDHC 8GB clas 10.Normálně jde na ní nafotit,stahnout z ní fotky do PC přímo propojením foťáku a PC, ale nejde to samé udělat už přes čtečku karet.Zahlásí že karta není naformátovaná.Když jí dám formátovat tak to nejde.Karta při připojení čtečky se v PC ani neukáže.Ani přes Tento PC a např disk F.Jinak ve FA(fotoaparát) naformátovat jde.Proč není vidět?Vím,že by se nemělo ve FA používat karty formátované v PC.Co s tím?doplněno 13.05.12 23:00: Ještě doplním,že to samé se stane i s kartou z jiného FA.Když vložímjinou kartu na které jsou také fotky a soubory IGO8 do navigace tak Pc to v pohodě přečte.Jen ty z FA ne.doplněno 13.05.12 23:11:Nejprve jsem si myslel,že to dělá čtečka,ale když sem tam dal tu jinoukartu s tím IGO a fotkama tak to bylo OK.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

SDHC nejsou zpětně kompatibilní s SD - takže problémem může být čtečka...

petula00*
hodnocení

Aha.Ale zajímavé je,že jedna karta z FA je SD a druhá SDHC.Ale není vidět žádná.Přitom jiná (3tí) SD vidět je.

doplněno 13.05.12 23:19:

Možná,že to přece jen bude tou čtečkou.Protože na ní není napsáno SDHC.Ale potom je mi divné že nepřečte jednu ze dvou SD.

mowla*

No - jiné vysvětlení mne nenapadá - pokud by ji PC ve čtečce vidělo, ale neumělo číst, problém by byl v nepodporovaném naformátování - ale pokud ji vůbec nevidí...

To, že čtečka nepřečte nějakou konkrétní kartu se stává - jedna z mých (multi)čteček třeba prudce odmítá SD o vyšší kapacitě, než 128 MB, přestože jiné typy karet čte i zapisuje bez odporu...

;)

buss
hodnocení

0x

Nevím jak dnes, ale byly kdysi problémy s formátováním buď v PC či foťáku. Z Jednoho to pak nečetlo.

hodnocení

0x

Dělá to čtečka, jsou některé ktré prostě zlobí, to že v některých to jde ještě nic neznamená...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]