Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení mobilu k domácí Wi-Fi

Od: kesh* odpovědí: 7 změna:

Ahoj, ten předmět asi není to, co jsem potřeboval, ale to je jedno.
Jde o to, že nevím jak se připojit ke své Wi-Fi síti v mobilu. Koupil jsem si nový telefon (Galaxy mini) a doma jsem se hned těšil, až se připojím ke své wifině.. No ale když jsem na tom mobilu zapnul vyhledávání wi-fi sítí, tak ta moje se tam nezobrazila. Pouze pár od sousedů. Nevíte čím to může být? Tím mobilem to asi není, protože můj brácha má LG a taky zkoušel a nic. Je divné, že mu to šlo na PSP. Nevíme si rady... Myslíte že by mohl pomoci hotspot? Budu vděčný za každou odpověď, díky.

doplněno 13.05.12 11:02:

Jestli už tato rubrika byla založena dříve, tak se omlouvám. Já to tu hledal, ale nic jsem nenašel. V případě že se tak stalo,prosím o přesměrování :).

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111*
hodnocení

0x

problém může být v nastavení regionu, nebo v nastavení norem b,g,n...záleží na tom co která strana umí...zkontrolovat jak u wifi, tak u mobilu...jo a na jaké frekvenci makají...

kesh*
hodnocení

Frekvence wifiny je 2,437 GHz. U mobilu nevím jak se dá zjistit. A normy b,g,n neznám a nevím jak se zjišťují.

m29*
hodnocení

0x

Tak předně bys měl říct, co máš doma za WiFi router a jak ho máš nastavený. Předpokládám, že máš nějaký "levný" 2,4GHz model. Zkus jít k routeru blíž, může být, že má slabý výkon a ty v mobilu mizernou anténu pro příjem, to dohromady dá, že nic nechytíš. Navíc je třeba zkontrolovat na jakém zabezpečovacím protokolu tvůj router vysílá, třeba chytáš jen nezabezpečené wifiny sousedů a svoji zabezpečenou musíš komplet zadat ručně...

kesh*
hodnocení

Noo.. S tím levným máte pravdu, nechtěli jsme kupovat nejdražší na trhu. Je to Belkin ale nevím jaký typ. Vzadu má napsáno 12V takže to bude asi ono. Nevím, zda-li je to málo nebo hodně (?). Zabezpečením to nebude, protože mám TKIP (stejně jako soused, kterého chytám). A už netuším co dál napsat.

doplněno 13.05.12 12:20:

Kecám. Šifrování je TKIP a zabezpečení je WPA-PSK. (tedy myslím :D)

m29*

Belkin je výrobce a 12V je napětí, které ti tam jde z adaptéru :) Je fakt, že Belkin je levnej noname z Číny, ale nemusí to nutně znamenat, že je to špatné, že...
Zkusil bych dostat se do web-rozhranní routeru a nastavit klasické zabezpečení WEP2. Některá "slabší" zařízení mají se šifrováním problémy a tohle je klasika, která by měla fungovat všude. Rozhodně bys ale při vyhledávání dostupných sítí měl svůj router vidět, pokud stále ne, resetuj ho do továrního nastavení (mělo by to být v příručce jak na to) a pak postup opakuj.
S pozdravem M29
kesh*
hodnocení

Okay, zkusím to :)

kesh*
hodnocení

Takže mám tu v nastavení buď 64bit WEP nebo 128bit WEP.. Nevíte co bych měl vybrat?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]