Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych si pořídit domů elektrickou svářečku na 230V na občasné domácí použití. Zaujala mne celke tato lidl.cz/... příznivá cena. Můžete mi říct nějaké výhody/ nevýhody? Díky
Tyhle trafa na občasné povaření ocelových profilů stačí. Nemají ventilátorové chlazení a tak se občas vypínají přehřátím. Nellíp se vaří tak dvojkama rutilkama a je potřeba trochu cviku k nahození oblouku ale jde to. Poměrně důležitá je zásuvka na 220V ,měla by mít připojení na 16A jistič a alespoň 1.5 dráty v mědi. Já mám už snad 20 let EINHEL GEN 140 a zatím chodí bez potíží.
Nějakej takovej krám jsem měl doma a než se povedlo zapálit oblouk jsem si připadal jako telegrafista na Titanicu.S tímhle můžeš svářet pouze rutilovými elektrodami (bacha na zavařenou strusku) nebo lépe kyselou E-K103, s tou se dobře dělají koutové svary.
Jestli máte možnost trojfázového připojení je lepší pohledat na internetu starší trafo RTB-3(ale i to umožnuje být připojeno na 230V)
Napětí naprázdno 60-64V je při zapalování oblouku trochu znát, a trafo se narozdíl od těchto hypersuperbaubau dreků hned nepřehřívá. Mám ho a je dobrý.I s přídavným usměrňovačem.
jo ten krám byl nějaký Einhell( = Ein Hell = Jedno Peklo) Jak jsem sehnal RTB3 šlo to do světa a byl rád že jsem za to dostal 500
nebo taky svářečky JS 90-F(FN) Ty lze připojit i na 230V.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.