Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych občas grilované maso udělané v mikrovlnce (s funkcí grilu). Nějaké návody a postupy jsem na internetu moc nenašel. Jak na to? Je potřeba dodržet nějakou tloušťku masa? Jak udělat i vnitřek masa a nespálit okraj? Lze grilovat třeba kuřecí stehno nebo rybu?
Zdá se mi, že je tu spousta rádců, kteří radí, ale nezkusili si to. Takže:
Buřty, párky apod, naříznout, a grilovat tak asi 15-30 min(může a nemusí se v polovině času otáčet).
sekaná masa, placičky tak do malé dlaně, tloušťka do jednoho cm, stačí jim 10 min po každé stranmusí se otočit). Maso je krásně šťavnaté, jaké se Vám v troubě nikdy nepovede..
Maso jsme zatím zkoušeli jen vepřové, asi 1cm silné, a bylo potřeba min. 30-40 min, a v polovině opět otočit, ale to nemáme zatím vychytané.
Dobrou chuť.
lui: koukám na tuhle diskuzi,protože mám ted podobný problém...až po 6 letech jsem zjistila že v naší mikrovlnce mužu grilovat:D...a nakonec tu odpověděl konečně někdo rozumný..vždycky trvá než přijde někdo s kvalitní odpovědí, která člověku něco dá a pomůže...tady se to povedlo...díky lui...hned zítra dle tvých rad vyzkouším...
tak vyzkoušeno ... ugrilovány v mikrovlnce klobásky .nechali sme je grilovat 40 minut...zezačátku to trochu čoudilo..ale pak to ustalo a chut VYNIKAJÍCÍ...nerozeznala bych to od běžného grilu na uhlí...SUPER...podotýkám že máme starší mikrovlnku s grilem jejíž výkon je jen 1000 W a je to zcela dostačující..
A docela se to i rentuje. 1000W po dobu 40 minut na zapečení klobásy... děkuji nechci. Za to budu doma s led osvětlením svítit půl roku.
klobása se griluje v mikrovlnce 10-30..jak kdo má rád...já hodně urgilované až skoro černé...proto taková doba..pochybuju že na elektr.grilech to pujde rychleji..bavíme se tu o grilování v mikrovlnce...tudíž varianta grilu, kdy si někdo nechce pořizovat elektrický samostatný gril...na co taky...mikrovlnka griluje velmi dobře...aspon ta naše...bez mikrovln.
Grilování v mikrovlnce je podle mě s prominutím svistvo. On už v podstatě princip mikrovlnné technologie rozporuje proncip grilování. Grilovat znamená vystavit potravinu přímému tepelnému záření, bez kontaktu s tepelným zdrojem. Mikrovlnka jako taková tepelné záření prostě nemá. Pokud si chcete opravdu jídlo užít, bude mnohem lepší bude pořídit si třeba přenosný elektrický gril nebo šoupnout maso do elektrické trouby s tzv. grilem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.