Nejste přihlášen/a.
Předmět mluví za vše.Je to stolní přehrávač JVC kupovanej ještě v tuzexu.Už má dost let - cca 20.Donedávna makal normálně.Potom začaly CD přeskakovat,nyní to žádný nenačte.Je jasný že je v p...i čtecí mechanika.Myslím si že nebude stačit ani její vyčištění.Bude to chtít nejspíš výměnu celé mechaniky.Nevíte na kolik přijde výměna mechaniky? Jestli není výhodnější koupit CD..,ale i ty nejlevnější stolní CD vyjdou na cca 6000 kč
Nojo-no, dnes už málo lidí ví co to je kvalitní poslech, klidně jsou schopni poslouchat chrchající reproduktor mobilního telefonu coby MP3 přehrávače - to bych zahořkl
Problém je, že ve stolních přehravačích, věžích a podobných zařízeních nejsou mechaniky unifikované jako je to u PC a notebooků, bude problém sehnat novou jako díl. Nejdřív bych zkusil tu očistu, možná to zabere. Opatrně vyčistit jemným štětečkem, vyfoukat balónkem, hlavně prostor pod čočkou, atd...
doplněno 11.05.12 15:15: Pokud neodešel LASER, tak zase není mnoho věcí co by se nenávratně opotřebovaly
Teď mám CD rozdělaný a čistím.Nemělo by by být úplně v p...i.Co ale nechápu.Vyzkoušel jsem X CD ale vždy to načetlo jen jedno - vypálený.Po vyčištění to načtlo i některý který to včera nenačtlo.Načítá to ale jen vypálený.Originálku žádnou,no,já zatím skoro nic nezkusil,myslím jen 3 CD.Takže čočku a pod ní? Pod ní se myslím nedostanu.Nic jinýho než čočku tam vlastně čistit nemůžu
Pod čočkou opatrně vyfoukat balonkem, já používám klystýrový balonek koupený v lékárně. Ono hodně sajrajtu se nahromadí v prostorech pod čočkou, je tam polopropustné zrcátko co jedním směrem propouští paprsek laseru a zpátky ten parsek odráží bokem na sensor.
doplněno 11.05.12 17:05: já napsal pokud neodešel laser...
:D :D :D :D Vtipné..Takový věci se dnes ještě řeší? Myslel jsem, že hudba se poslouchá už výhradně na PC..Ale dejme tomu, že někdo potřebuje přehrávač..Samotný kvalitní přehrávač se dá koupit asi za 600,- čte CD, Mp3, SSD karty...Opravovat staré dnes již NEMÁ CENU
Je vidět že promluvil hluchý amatér a nezná rozdíl mezi poslechem hudby z PC přes nějaký malý repro u PC nebo při puštění CD z aparatury přes cca 300 W repro
Jo tak když člověku takle záleží na kvalitě, tak k PC opravdu není problém takovou repro soustavu dokoupit spolu s kvalitní zvukovou kartou je to mnohem lepší než nějakej přehrávač..Navíc běží jen jeden spotřebič, ne dva
Dále..Levné přehrávače jsem měl na mysli..Samozřejmě ty kvalitnější budou kolem 2000,- ale pořád lepší jak si nechat opravovat starý..A navíc, reproduktorům se nic nestalo, takže proč si je nenapojit na PC a problém vyřešen..
Hluchý amatér? Aspoň mi to myslí..Vyrobil bych si zesilovač podle nějakého schématu z internetu..Výjde to na pár kaček..Napojil si na to staré kvalitní reproduktory a mám pokoj
Vyzera ,že laser to už ma za chvilu za sebou.Myslim že novy laser sa už neoplati kupovať.Ale skusil by som pridať na trimry trochu viac "štavy".Laseru to už neubliži,a tebe to ešte nejaky čas bude hrať.
Nový laser není zase taková položka a já osobně bych takovéto zařízení udržoval až co by mi síly stačily. Dnes už takovou poctivou věc jen tak nevyrobí.
Ať sem se díval jak chtěl,trimer sem nenašel.Má být v blízkosti čočky.Ale četl sem recenzi že některý CD vůbec trimer namaj,prostě že si intenzitu určují automaticky.Ale tohle 20 let starej křáp.Pochybuju že se tam intenzita nastavovala automnaticky.Možná se to tenkrát vůbec nedělalo,nevím
Já jsem si prostě vzal CD mechaniku z PC co umí přehrávat audio CD i bez zbytku PC prdnul k tomu zdroj z PC a hraje dost dobře.
Tady je foto mojí beta verze "Mechaniko-playeru" a6.sphotos.ak.fbcdn.net/...
No to je hodně Beta :D a není důvod aby to hrálo špatně, když se to připojí k nějakému lepšímu zesíku. Pamatuji, že před lety vyšlo v časopise Amaterské radio zapojení indikace stop k takovémuto přehrávači
Já totiž novější foto nenašel ale teď už to mam na trvalo na jedné z poliček na stole a do sluchátek mi to hraje parádně, dokonce i líp než PC. :D
Tak sem to rozdělal a zkoušel vyčistit tu čočku i pod ní.Nic.Teď to teda rozhodně nepoznám.Protože díky tomu když jsem to rozdělal mi odněkud vypadla malinká železná podlažka (průměr asi 7 mm) a takový pérko.Kdybych něl baterky ve foťáku tak to nafotím.To pérko má cca 2 cm.A taky jakýsi oválný čudlík z umělé hmoty.Vypadla mi taky ještě gomová podložka ale to jsem zjistil že má být na talířku.Myslím že na talířku maj myj být i ty ostatní věci.Protože s talířkem jde normálně lehce ručně točit.Teď se CD (talířek) při puštění přehrávače vůbec netočí.Předtím se točil.Taky jsem zjistil že zespodu CD mechaniky není zapojen nějakej vstup.Jsou tam 3 modrý dráty a jeden žlutej.Nikde nemůžu najít vstup na 4 kolík Nejspíš to složím a zkusím dát do opravny-sběrny.Mechanika se normálně otevírá a zavírá.Ale talířek se při vložení CD ani nehne
Prostě už se dívám po novým CD.Můžu si to dovolit ale až po 24.Ale zanesu to ještě do sběrny,od tama to odvážej do opravny.Nejede motorek - prostě netočí se talířek když tam vložím CD a leser bude nejspíš taky v p...i.Musím si zjistit kolik ale ta oprava bude stát aby to ještě nějaký čas hrálo suprově a aby se to vůbec vyplatilo.Aby cena opravy nebyla skoro stejná jak nový CD.Pak to poletí do smetí.Nemá cenu se zabývat 20 let starým šuntem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.