Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace vysavače

Od: chismir* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

Prosím poradíte mi někdo,

Koupil jsem vysavač, po roce úplně přestal fungovat.Dal jsem ho k reklamaci a došla mi odpověď ze servisu, .. "ve vysavači byli nalezeny částečky stavebního prachu.Přístroj není urcen k vysávaní stavebního materiálu. Vysavač byl používán pro jiné účely než je pro spotřební elektroniku obvyklé.Porušení záručních podmínek, nelze uznat jako záruční opravu."

Podle mě i prodavačky se nejednalo o stavební prach ale o mouku, vysavač byl používán jen v domácnosti. Poraďte mi prosím, jak mám postupovat. Podle mě je závada někde jinde než že se dostane do vnitř trochu prachu... Rachotil by nebo postupně odešel, ale z ničeho nic a najednou?

Předem děkuji za všechny rady. Petr

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. Petře, pokud Vám reklamaci zamítli, nemá podle mne, smysl se s nimi v tomto stadiu asi dohadovat. Pokud víte, že to co tvrdí, je nesmysl, obrátila bych se nejspíš někam, kde se na vysavač podívají a opraví ho. Z opravny potom mít lístek, co bylo příčinou poškození a co opravili. Potom se teprve pokusit náhradu výdajů třeba uplatnit... Ona jiná šance není, protože hádat se s nimi o reklamaci znamená čas, nervy a peníze a výsledek nejistý. Třeba to v opravně zvládnou za přijatelnou cenu a bez nervů. Prosím, berte to jen jako můj názor a dobře míněnou radu. Záleží samozřejmě na Vás, zda se s někým budete chtít dohadovat atd...

chismir*
hodnocení

Jde mi o princip... a asi to tak nějak podobně vyřeším. Díky za názor

lolaprasatkova

vemte si soudního znalce a máte to vyřešené.

mowla*
hodnocení

0x

Při zamítnuté reklamaci - podle vás neoprávněně, si můžete obstarat nezávislý znalecký posudek a ten se servisem (dodavatelem, výrobcem) konfrontovat - případně soudně...

Pokud ovšem vysavač (resp. jeho cena) za takovouto ´štrapáci´) stojí...

chismir*
hodnocení

Děkuji za názor,

Vysavač stál 1300,-Kč, ale nelíbí se mi chování vůči zákazníkovi. Díky.

rew
hodnocení

0x

Napiste jim, ze stavebni prach tam urcite neni, a ze timto dokazali, ze se snazi vas podvest. At okamzite opravi ten vysavas a omluvi se za pokus o podvod nebo ze to date 15.5 k soudu. O jaky servis a znacku jde?

chismir*
hodnocení

Značka Sencor, stal 1300,-, servis FAST, mě jde hlavně o jednání k zákazníkovi... Díky za názor

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]