Nejste přihlášen/a.
Řekl bych, že je dost slabá baterie a v zátěži na ní dost padá napětí. Kdysi jsem měl elektrokoloběžku a nejlépe jezdila na dva akumulátory a auta. Napětí se musí dodržet, jen kapacitu zvedat. Stačí jich pár zapojit paraelně (jako + na + a - na -). A pokud jich bude hodně, tak se ty Ah samosebou sčítají a zvedne se dojezd a kopec to vyjede, ale rychlost se nezmění a otázkou je, kam ty baterie umístit.
doplněno 08.05.12 19:12:oprava: dva akumulátory s auta. Koloběžka byla na 24V a tak jsem tam měl dva 12V v sérii a oba měli kolem 40Ah.
doplněno 08.05.12 19:14: A nebo ty baterie strčit do batohu a nést je. Pak už jen jít za autíčkem jako za psem na vodítku
Aby to mělo cenu, tak bych spíš volil něco takového:
Zvýšením Ah (kapacity) se zvedne dojez a baterka s více Ah snese větší zátěž (dostatečně tvrdý zdroj). Možnost je tuhle s tekutým elektrolitem, ale nesmí se naklonit a vylít, nebo koupit třeba 4 ty gelové 6v akumulátory a zapojit je na sebe.
Já u té koloběžky spíš experimentoval, než abych řešil, která stačí a která ne a tak jsem tam dal, ty co jsem měl a překvapivě velký rozdíl. Okamžitě jsem z místa vystartoval a málem upálil vodiče, protože zezačátku teče velký proud, než se motor rozjede.
Pokud jste někdy koukal na řízení tramvají, tak tam mají ampérmetr a rozjezd dávkují postupně.
akorát to má jeden háček...záruky v háji a pojišťovna nic nezaplatí protože je to upraveno...zařízení se má provozovat tak jak je uvedl výrobcena trh...
Tak je mi to jasne, jen mi jde o to jak to tedy funguje. Tak jestli to chapu dobre, cim vice ah takto jede rychlej a ma to vetsi vykon? Co kdyz zapojim dve baterie 6v/12ah paralelne za sebe? Tak to pojede aspon 20km/hod? Samozdrejme to tak neudelam, jde mi jen o to pochopit ten princip. dekuji
Pojede to pořád stejně rychle, jen déle a do kopce jako tank (stejnou rychlostí jako po rovině). To umožňuje větší kapacita. Nebo zvednout napětí a vyrobit nový PWM regulátor a pak pojede rychleji. Pokud se zvedne jen napětí, tak ten regulátor původní na 6V odejde. Takže do serie se zvedne napětí a paraelně kapacita (síla a dojezd)
doplněno 08.05.12 19:46:ekonomičtější bude spíše tedy více gelových akumulátorů do paraelního zapojení k vůli dojezdu a síle (pak to pojede i do prudšího kopce dle kapacity i strmého (pokud nebude kolama hrabat).
ne, zvětšení kapacity ti nezvýší rychlost. Pouze při větším zatížení motoru (do kopce) nebude na baterce tak velký pokles napětí a tím pádem motor bude mít větší sílu. Abys zvýšil rychlost, musel bys dát jiný motor (více otáček) nebo jinak zpřevodovat. Při jiném převodu ale zase ztratíš výkon (jako u auta)
Pokud to má cenu, tak bych postupně ty baterie 6V/12AH přidával. Zatím bych koupil dvě a dal je paraelně a vyskoušel to. Pak případně dokupoval další a další, až by to do kopce jelo pěkně.
doplněno 08.05.12 20:16:a co koupit 20cítku a rovnou dvě? to už bude o něčem jiném (jen už něco váží - aby je to auto uvezlo i s dítětem a jsou větší)
Já teda nevím a nejlepší by to bylo celý překopat na 12 ne ještě lépe 24 V. ( neprojevěj se tolik přechodový odpory a odpory kabeláže)
Ta která tě může zabít tak ne, když mi bude hořet něco na 12V tak to tou vodou zaleju klidně :D
24 W je málo. Já někde mám autíčko pro 2 děti (=do asi 50 kg), kde v každém kole je motor na 12 V, ale 100 W, možná i víc, odpoledne se podívám. A do kopce se tomu taky moc nechce. Je to po výpadku původní baterie napájené autobaterií 12 V 44 Ah. 24 W mají nejmenší motory do 1:10 RC aut, nejsilnější i >2 kW při 14,4 V (ale i tak velké jako pěst!)
Dej sem nějaké fotky, hlavně motor a převodovku, pak ti můžu radit dál. Nebo zjisti převodový poměr (motor:kolo).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.