Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč nemám více digitálních programů

Od: jarm® odpovědí: 7 změna:

Slyšela jsem, že buď chytnu všechny digitální programy nebo nic. Já mám pouze ČT 1, 2, 4 a 24. Okolo sousedé bez satelitu mají pestřejší výběr. Může být chyba v septoboxu?

doplněno 05.05.12 20:49:

Mám jen septobox. Zakoupený normálně v prodejně elektro. Koaxiál 10 m, anténa širokopásmá - nová. Ladím automaticky. Ostatní mají koax. třeba 20m.

Buss- pochybuji, že je chyba v ruce nebo mozku. Ladit umím. Přístroj je Hyndai DVBT231

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Je to jen a jen ve zpúsobu naladění.Nepíšete zda máte satelitní přijímač nebo jen settopbox.

martinhajek*
hodnocení

0x
Tak to přijímáš jen Mux1, tedy ten veřejnoprávní.
Nepíšeš kde jsi. Mux2 bys ale měla přijímat taky (oba muxy mají stejné pokrytí), na většině území jde i Mux3 a někde dokonce i experimentální Mux4. Zeptej se sousedů na jakých kanálech přijímají a zkus je naladit na svém receiveru.

hodnocení

0x

Musíte nechat vyhledat programy na všech frekvencích.

Pokud i potom pojedou pouze programy ČT, tak máte například nevhodnou anténu, nebo nevhodný předzesilovač nebo nevhodný zesilovač a nebo jinou část koaxiálních kabelů na rozvod signálu.

Buď oslovte některého známého, který se v televizních rozvodech aspoň trochu vyzná a nebo si zrovna zavojte odborníka na rozvody televizního signálu.

hodnocení

0x

Ladíte automaticky? Vypadáto, že ladíte ručně jen jeden multiplex - Mux1.

Pokud ano, zkontrolujte parametry toho ladění, jestli nemáte nastavený jen jeden Mux. Pokud i přesto to víc nenajde. Zkuste vytáhnout set-top box ze zástrčky cca minutu počkat, pak zapnout a zkusit znova automatické ladění.

buss
hodnocení

0x

Spíše bude chyba v ruce a v mozku. Chtělo by to uvést zařízení, jaký satelit..., kdo to instaloval co uvedl, garantoval..., jak ladit...
Na co jedou ti sousedé, anténa, kabel...?

volf
hodnocení

0x

Možná máte anténu natočenou jinak než sousedé. Chytáte pouze multiplex 1, zbylé multiplexy mohou vysílat z jiného vysílače nebo mohou mít slabší signál.

hodnocení

RE volf: Tak to jsem hledala! Chytáme Zlín, tam je MP jen na ty čtyři programy+ Prima Love (tu jsem občas kostičkovaně chytla).

Děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]