Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu, protože mám nějak zablokovaný mobil a bez něj jsem naprosto bezradná, nevím co s tím, ale když vypnu mobil a chci ho zapnout ukáže se mi, že mám zadat PUK, ale ten já nevím, a když tam zadám nějaká čísla tak se mi pak ukáže, zadejte PIN, vůbec tomu nerozumím.. Předem dík za každou radu!
Předpokládám, že se bavíme o zablokované SIM kartě. Pokud zadáme třikrát chybný PIN, karta se zablokuje a je nutné zadat PUK. Po zadání správného PUKu telefon žádá zadání NOVÉHO kódu PIN.
PUK i původní PIN k SIM kartě je uveden na obalu, ve kterém jste kartu koupila či dostala.
Pokud tento obal již nemáte, lze za určitých podmínek PUK zjistit u operátora (pokud máte paušální účet a prokážete, že jste právoplatnou majitelkou SIM karty)
doplněno 01.05.12 12:27:Pokud zadáte 10x špatný PUK, karta je TRVALE znehodnocena, pozor tedy na experimenty...
Jen upřesním: PIN a PUK je záležitostí SIM karty, bezpečnostní kód je záležitostí telefonního přístroje.
Odcizený telefon lze používat pouze v případě, že ukradený telefon nebyl "napsán" na blacklist. Jinak by byla nutná změna IMEI, což dnes už není vůbec jednoduché...
dobře, takže když si zjistím nějak ten PUK tak kde pak zjistím ten PIN, který po mě ten mobil taky chce...?
Pokud zadáte správný PUK, bude to chtít NOVÝ PIN, na ten starý zapomeňte a ten nový si zapamatujte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.