Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zjistit PUK?

Od: sabka odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, prosím o radu, protože mám nějak zablokovaný mobil a bez něj jsem naprosto bezradná, nevím co s tím, ale když vypnu mobil a chci ho zapnout ukáže se mi, že mám zadat PUK, ale ten já nevím, a když tam zadám nějaká čísla tak se mi pak ukáže, zadejte PIN, vůbec tomu nerozumím.. Předem dík za každou radu!

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

Předpokládám, že se bavíme o zablokované SIM kartě. Pokud zadáme třikrát chybný PIN, karta se zablokuje a je nutné zadat PUK. Po zadání správného PUKu telefon žádá zadání NOVÉHO kódu PIN.

sabka
hodnocení

ale jak mám zjistit ten PUK?

hop®

PUK i původní PIN k SIM kartě je uveden na obalu, ve kterém jste kartu koupila či dostala.

Pokud tento obal již nemáte, lze za určitých podmínek PUK zjistit u operátora (pokud máte paušální účet a prokážete, že jste právoplatnou majitelkou SIM karty)

doplněno 01.05.12 12:27:

Pokud zadáte 10x špatný PUK, karta je TRVALE znehodnocena, pozor tedy na experimenty...

krkovicka*
hodnocení

0x
Vemte ho na odblokaci.Mě ještě před lety stála 200kč.Nebo na pobočku operátora ať vám přes číslo simkarty jej odblokuje.Zjistí i PUK který si uschovate.Jsou stránky Nokia přes které odblokujete telefon.Jestli máte Nokii a máte zablokovány zámek telefonu.Dnes je to strasne jednoduché.Odcizeny či použity telefon se dá vymazat,a muže se používat nebo prodávat jako nový.
hop®

Jen upřesním: PIN a PUK je záležitostí SIM karty, bezpečnostní kód je záležitostí telefonního přístroje.

Odcizený telefon lze používat pouze v případě, že ukradený telefon nebyl "napsán" na blacklist. Jinak by byla nutná změna IMEI, což dnes už není vůbec jednoduché...

sabka
hodnocení

může mi někdo zavolat na mobil, ve kterém nemám sim kartu?

hop®

Nemůže, na kartě je zakódováno Vaše telefonní číslo.

krkovicka*
Ne.Simkarta má tel Cislo.a bez telefonu nefunguje.
krkovicka*
Zavolejte z jiného čísla na operátora.vysvetlete svůj problém že máte zablokovanou kartu.nahlasite mu poslední číslo na kartě napsané.on v nahlásí puk.Ten pak do telefonu vpiste.Jestliže máte blokly telefon tak na service odblokování.

sabka
hodnocení

dobře, takže když si zjistím nějak ten PUK tak kde pak zjistím ten PIN, který po mě ten mobil taky chce...?

hop®

Pokud zadáte správný PUK, bude to chtít NOVÝ PIN, na ten starý zapomeňte a ten nový si zapamatujte.

krkovicka*
Pin po puku si zadáváte nový.Třeba 1234 pak zadání opakujete a už vás to pustí.V nastavení telefonu si ho můžete vypnout abyste si ho při 3x špatném zadáním opět neblokla.Jmenuje se to zámek sim.
doplněno 01.05.12 13:12: Jsme s Hop na stejný vlně:)
doplněno 01.05.12 13:19: Není zač .hezky den;)

sabka
01.05.12 13:13
hodnocení

dík moc :)

sark
hodnocení

0x
Ahoj,zavolej z nejakeho tel.na operatora tesco linky a nadiktuj tel.cislo a cislo zezadu sim.oni ti ho reknou.myslim ze na infolinku je to 841 112 255 ale neni bezplatna!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak zjistit puk

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]