Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autorádia - rozměry

Od: vasekpasek* odpovědí: 6 změna:

Ahoj,

v životě jsem si nekupoval autorádio. Chtěl jsem na první nástřel zabrousit na netu a zjistil jsem překvapivou věc. Že každé autorádio má jiné rozměry. Někde jsem četl, že rozměry jsou jen 2, ale teď zjišťuju, že jich je mnohem víc. Znamená to, že si mám změřit "díru" v autě? Líbilo by se mi např. jedno od Sony, ale je z těch kandidátů skoro největší, je možné, že se tam nevejde?

Možná se ptám úplně blbě, fakt nevím...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinhajek*
hodnocení

2x
Existují dva normalizované rozměry autorádií. 1DIN a 2DIN. Rozměry se ale často liší v řádu milimetrů, montážní rámečky ale nedělá většinou problém do šachty instalovat, vždy je šachta o 2-3mm širší.
To už je větší problém přístroj zapojit, výrobci se dnes už pomalu odklánějí od ISO konektorů a zapojení vyžaduje adaptéry. Za rádiem je v palubce někdy tak málo místa, že se to tam občas celé nevejde.
vasekpasek*
hodnocení

Jo, 1DIN a 2DIN jsem si přečetl taky, proto mě pak právě zaujalo, že místo dvou standardních rozměrů je to prakticky "co rádio, to jiné rozměry". Ale podle Vaší odpovědi i podle odpovědi kolegy výše by mnou vybrané rádio mělo "pasovat", takže to asi risknu.

endyfrog*
hodnocení

0x

Samozřejmně bych změřil díru v panelu do kterého to budete dávat ty rozměry většinou pasujou ale nevíme co to je za auto a co za rádio změřte a pak kupujte dnes je moc velký výběr a možností

vasekpasek*
hodnocení

Ok, ale situace je o trochu složitější, má to být dárek a ještě ke všemu překvapivý dárek. Do auta, které není moje a které do té doby už neuvidím. Asi těžko budete někdo znát rozměry, ale zkusím to. Jedná se o Peugeot 206 z roku 2002, autorádio bych chtělo tohle:

autoradia.heureka.cz/...

endyfrog*

Myslym že problém mít nebudete určitě pasovat bude ten rozměr vypadá klasický akorát to zapojení může mít jiné konektory je potřeba dokoupit zase podle rádia a nebo podle toho co je v autě může se stát že bude pasovat na vývody od výrobce auta pak jen nastrčíte a hrajete jinak budete muset přepojit

vasekpasek*
hodnocení

Tohle rádio má ISO, takže by to mělo být v pohodě. Díky za pomoc!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]