Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny,
doprala mi pračka a když jsem ji chtěl otevřít, ulomila se mi ta plastová páčka, kterou se dveře otevírají.
Jak mám teď pračku otevřít? Ten náhradní otevírač jsem našel na netu asi za 180,- Kč, ale nevím jak se k němu dostat, abych ho vyměnil
Prosím poraďte.
Pračka je Fagor FE 2013
Díky všem.
To se nám stalo taky, a taky myslim, že na Fagoru nebo Romo Zerovat. Objednával jsem tu plastovou "kliku" už třikrát a nakonec jsme rezignovali a máme u pračky položený šroubovák. Jsou to paka, tak namáhaný díl a oni ho udělaj z tak tenkého plastu. Navíc kdo neví, že má ta pračka časovací zámek, tak při pokusu otevřít pračku standardní silou to prostě praskne a musíte objednávat.
Nicméně je pod ulomenou páčkou vidět zacvakávací mechanismus. Takže doporučuji v klidu prohlédnout a dovtípit se, co se tak asi musí pohnout, aby se něco uvolnilo a dveře šli otevřít. S největší pravděpodobností to jít musí (pochybuji, že by to udělali tak, že vám tam prádlo uhnije, než to odvezete do servisu). Takže v klidu koukejte, a snažte se pomoct nějakým šroubovákem. Nepoužívejte velkou sílu, jen zkoumejte, kdy se začně něco jako páčka hýbat a vy budete cítit odpor pružiny. Pak zaberte, až to cvakne a dveře jsou otevřeny. Podle mne se bát nemusíte, protože tyhle komponenty už budou téměř jistě z kovu (plechu), takže ulomit by jít neměli.
Hodně štěstí, pevnou ruku a žádný stres
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.