Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak otevřít pračku?

Od: goz* odpovědí: 2 změna:

Zdravím všechny,

doprala mi pračka a když jsem ji chtěl otevřít, ulomila se mi ta plastová páčka, kterou se dveře otevírají.

Jak mám teď pračku otevřít? Ten náhradní otevírač jsem našel na netu asi za 180,- Kč, ale nevím jak se k němu dostat, abych ho vyměnil :(

Prosím poraďte.

Pračka je Fagor FE 2013

Díky všem.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

michaltopic*
hodnocení

3x

To se nám stalo taky, a taky myslim, že na Fagoru nebo Romo Zerovat. Objednával jsem tu plastovou "kliku" už třikrát a nakonec jsme rezignovali a máme u pračky položený šroubovák. Jsou to paka, tak namáhaný díl a oni ho udělaj z tak tenkého plastu. Navíc kdo neví, že má ta pračka časovací zámek, tak při pokusu otevřít pračku standardní silou to prostě praskne a musíte objednávat.

Nicméně je pod ulomenou páčkou vidět zacvakávací mechanismus. Takže doporučuji v klidu prohlédnout a dovtípit se, co se tak asi musí pohnout, aby se něco uvolnilo a dveře šli otevřít. S největší pravděpodobností to jít musí (pochybuji, že by to udělali tak, že vám tam prádlo uhnije, než to odvezete do servisu). Takže v klidu koukejte, a snažte se pomoct nějakým šroubovákem. Nepoužívejte velkou sílu, jen zkoumejte, kdy se začně něco jako páčka hýbat a vy budete cítit odpor pružiny. Pak zaberte, až to cvakne a dveře jsou otevřeny. Podle mne se bát nemusíte, protože tyhle komponenty už budou téměř jistě z kovu (plechu), takže ulomit by jít neměli.

Hodně štěstí, pevnou ruku a žádný stres :)

juvla*

Taky se nám to už dvakrát stalo. Udělejte tak jak radími chaltopic. Počkejte až odčasuje a šroubovákem to jde optevřít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]