Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Levný kompakt?

Od: verdell odpovědí: 20 změna:

Dobrý den,

myslíte si, že má vůbec smysl shánět "kvalitní" kompaktní fotoaparát do cca 3tisíc?

Je mi jasný, že v téhle cenové kategorii to nebude žádný zázrak, ale má někdo ze zkušenějších fotografů "překvapující" zkušenosti s nějakým takto levným přístrojem?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

´Nehonit´ za co nejvíce "megapixlama", spíš koukejte na co nejlepší optiku (co největší zoom při co nejmenší světelnosti)... Jenže v této kategorii je největší ´devizou´ foťáku design...

doplněno 29.04.12 21:05:

Kruci - špatně jsem to formuloval - co nejvyšší světelnosti, pochopitelně - tedy aby ta čísla byla co nejmenší...

verdell
hodnocení

ono nejde zas tak o design, spíše prostě o to, aby padl do ruky, respektive se vešel do kapsy.. :))

a když půjdu na procházku se svým tříletým klukem a budu mít u sebe spousut dalšího "vybavení" , abych vytasil něco slušnýho :))

mowla*

Jo jo - i to, jak se drží, kam se vejde - případně je-li aspoň trošku odolný proti vodě či nárazu - to je taky design...

verdell
hodnocení

ale no tak...

to je ost nekonkrétní odpověď . . .to mi nic konkrétně neporadíš? ... mě je jasný, že 10 nebo 14 mpix mi nepomůže...

rya

Vezmi něco lepšího z druhé ruky, napč Canon G9 - profesionální kompakt se občas za 3 prodáva´... a to je panečku foťák, ako zrcadlovka, a nebo nějaký nikonek... ty jsou taky dobré... stačí do 8MPX a pak jsou pěkné forky, jde o to nehonit se za MPX, ale objektivem - viz výše... a nebrat olympus - špatné zk. a taky bacha na tužkové baterie, radši lion... vydrží víc,...

mowla*

Přesně bohužel - já u foťáků trvám na manuálním režimu, takže se koukám o kousek vejš - ale dobrou zkušenost mám se značkou Canon, takže třeba IXUS115...

verdell
hodnocení

slušná designovka :))

rya
hodnocení

0x

Vezmi něco lepšího z druhé ruky, napč Canon G9 - profesionální kompakt se občas za 3 prodáva´... a to je panečku foťák, ako zrcadlovka, a nebo nějaký nikonek... ty jsou taky dobré... stačí do 8MPX a pak jsou pěkné forky, jde o to nehonit se za MPX, ale objektivem - viz výše... a nebrat olympus - špatné zk. a taky bacha na tužkové baterie, radši lion... vydrží víc,...
verdell
hodnocení

díky za tip, to vypadá velice slušně!

hodnocení

0x

Honba za světelností je blbost, zvlášť u kompaktu, velikost zoomu je dobré zvážít, čím větší tak je objektiv opticky horší a vždy je to záležitost kompromisu. Megapixely taky nejsou k zahození, přestože si mnoho rádoby odborníků myslí, že je to jen módní záležitost, tak¨množství megapixelů má své opodstatnění a pokud budeš fotit na míň, tak výsledek bude vždy podstatně lepší než kdybys koupil foťák s který na to co fotíš by měl jako maximum. (např. pokud budeš fotit 14MPX foťákem na rozlišení 10MPX tak fotky budou lepší než když si koupíš rovnou jen 10MPX foťák) A na závěr je dobré si promyslet v jaké formě budeš fotografie mít, pokud v papírové a větší formát tak je dobré se trochu víc na tu kvalitu zaměřit, pokud hodláš fotky prohlížet většinou na PC, tak si s výběrem nelam hlavu, vyhoví jakýkoliv kompakt.

verdell
hodnocení

No, když už jsem trochu zabředli... jde mi prostě o to, že nemám náladu ani čas na každou procházku, nebo výlet tahat nějaký "monstrum" který teď mám (a končí mu životnost - proto to řeším) u kterýho si sice vyfotím pěknou fotku ,a le stojí to moc času, který chci raději věnovat rodině :) Sháním nějaký překvapující pidi foťák, který mi to jakš takš zastoupí... ten typ na bazoš se mi líbí, jen toho není moc k mání, proto sháním něco novýho za rozumnej peníz a aby to mělo rozumnej výsledek.. tudíž... nechci svýmu dítěti říkat : mohl by jsi se rozplácnout ještě jednou : -) chci to mít zaznamenaný, dívat se na fotku na posvým udělaným dvd a maximálně si vytisknout fotku do formátu a4.. toť vše..uff jsem to rozvinul :)...

Nerad doporučuji konkrétní modely, neboť každý musí sám nejlépe vědět co mu vyhovuje, ale vykašli se na kompakty od Canonu a podobných značek, které jsou možná dobré v zrcadlovkách a zaměř se spíš třeba na tohle:

alza.cz/...

Pokud chceš něco malého do kapsy, tak tento tě plně uspokojí a cenově je v limitu ;)

verdell
hodnocení

a co byste řekli na tohle?

alza.cz/...

Je poněkud větší a težší, větší zoom, ale méně širokoúhlý, "nikonní" kompakty nebývaly moc uživatelsky přívětivé, ale za tu cenu by nemusel být nejhorší...

sgvsg
hodnocení

0x

počkej si na něco jako aukro.cz/...

aukro.cz/...

JE TO FAKT DOBRY´, KVALITNÍ FOŤÁK, RYCHLÉ FOCENÍ, DOBRÁ VIDEA, NENÍ CO VYTKNOUT, měl jsem ho a kvalita je srovnatelná s zrcadlem od canonu (1000d) /mám teď/.

To je cihla a ne kompakt, to už se radši tahám se zrcadlovkou :D

hodnocení

0x

Z osobní zkušenosti můžu doporučit Canon Powershot A3100 IS

Má optický stabilizátor, 4x zoom, světelnost 1:2.7, 12 MPx.

Mám ho už dva roky, fotí se s ním velmi dobře, vleze se do kapsy a v ceně je i akumulátor s nabíječkou, který dle mých zkušeností vydrží zhruba stejně jako modely s 2x AA bateriemi. Display má velký, jemný a dobře viditelný i na slunci. S automatickým režimem dokáže fotit každý z rodiny, na "program"si můžete ručně nastavit citlivost ISO, vyvážení bílé, kontast, saturaci, ostrost, a nastavení jasu. Videa natáčí se zvukem pouze v 640x480, ale na zachycení momentek stačí. Kvalita fotografií při té ceně je super, fotím "jen"na 5MPx a fotky jsou opravdu pěkné, ostré.

digitalni-fotoaparaty.heu/...

Nejkratší ohnisko má 35mm a to není moc dobré, na focení v místnosti nedostatečné. Mám takový jeden z foťáků a musím na něj dávat širokoúhlou předsádku 0,7x

A co Casio Exilim EX-ZR10?

Na dTest.cz získal 6. nejlepší hodnocení.

A na TSbohemia ho mají za 3200 interlink.tsbohemia.cz/...

verdell
hodnocení

Díky za tipy, udělal jsem si alespon lepsi predstavu...dám vědět co to vyhrálo :))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]