Zdravim, potřeboval bych pomoc, mám nokii 6300, koupil sem si redukci z 2.5 na 3.5mm jack, když k telefonu připojím tuto redukci a nějaké sluchátka nebo repra, tak vůbec nechtějí hrát, skladba se puští pouze přes reproduktor v telefonu. Dokázal by mi někdo pomoc, a vysvětlit proč to tak je? Děkuji za odpověď.
Pravděpodobně to bude záležitost telefonu. Když se nabíjí, je tedy připojen k síti, je zvuk vyveden do reproduktoru. Nepředpokládá se, že by někdo poslouchal na sluchátkách a za sebou tahal napájecí kabel. To dá rozum.
ta redukce je originalni? Nokie pouziva 2,5mm jack, ktery ma 4 kontakty (4 oddelene casti), to je kvuli hands free, ktere pres to jede take. Obycejny 2,5mm jack pouziva jen 3 kontakty. Pokud tedy nemas originalni redukci nedolehaji na sebe ty spravne kontakty a proto nic neni slyset
nb: mrkni se na jack u sluchatek a redukce jestli vypadaji stejne (stejny pocet dilku a stejne od sebe vzdalene )
cubrd
No ta redukce neni original, je tam mín těch dílků(poslední dva dílky sou spojené do jednoho), jako klasický slucháta, asi sem trochu hnul s jednim plíškem takže tam nešel signál, takže sem rozebral telefon a trochu je nahnul dovnitř a už to všechno běží o.k. akorát mi ted bere headset jako klasický sluchát, hrajou trochu jinak.
takze je to ono, u techto veci musis mit original nebo alespon napodobeninu, avsak urcenou pro telefony nokia... pri trose smuly si mohl telefonu ublizit! (zkratovat to, co se nema spojit)
scully
Koupil jsem si redukci, určenou na 6300, ale sluchátka hrají pouze mono. Žádnou originál nokia redukci jsem nikde nenašel.
stale plati, ze dana redukce funguje, ale opet musi byt za redukci sluchatka od NOKIE, protoze maji jiny pocet clanku nez klasicka sluchatka!
scully
Myslím, že by nefungovaly ani sluchátka od Nokie. Výstup redukce (3,5ková strana) je klasický třípinový a tudíž stejný pro všechny sluchátka. Na výstupu je už signál mono a ani sluchátka Nokie s tím nic neudělají. Problém je na straně 2,5 jacku, kde přesně nesedí horní 3 piny.
scully
Možná že řešení je tady korunni19.cz/... ale mám to objednané a nemám odzkoušené.
neznam*
no to je slušná zlodějina, v www.gme.cz mají konektor 2,5"4pin za 35 kč, k tomu bude potřeba samice 3,5 za cca 25 a ttocu dratu a šikovnosti.
a ty ses dival dovnitr nebo jak vis, ze tam jsou jen 3 piny? A jak se v tom pripade pouziva handsfree... to mi fakt nesedi a prijde mi to jako hloupost.
scully
V N6300 jsou 4 piny, ale redukce 2,5 jack je 3-pinový samec, takže tam je to jasné .
to snad nokie nemuze myslet vazne, ze by degradovala 4 pin na 3 se mi zda, ze to neni redukce urcena primo pro telefony :D
scully
Není to originál, ale bylo na ní přímo napsáno, že je určena i pro N6300. Originál redukci jsem nilkde nenašel - řekl bych, že to Nokia zatím nevyrábí. Asi je nezajímá, že by člověk chtěl poslouchat i stereo.
4-pinový konektor je určený pro sluchátka s handsfree. "Obyčejný" 3.5 mm jack má piny 3. Pokud není známo zapojení jednotlivých pinů v telefonu můžou klasická sluchátka hrát pouze mono, protože rozmístění jednotlivých kontaktů v telefonu a na sluchátkách nemusí sedět.
scully
Ano je to samozřejmě možné. Také by bylo možné, že sluchátka nebudou hrát vůbec. Ale potom by u redukce nemělo být napsáno, že lze používat i u N6300 (bylo i napsáno, že redukce je určena pro stereofonní sluchátka). Pokud výrobce napíše konkrétní typ telefonu, měl by znát i rozmístění pinů.
portos
Také mám problém s kontaktem a nejen já. A to u originálních sluchátek. Osvědčilo se mi zdířku pusou vyfoukat. A je to
No já to ještě vylepším. Já bych užil redukci, ale opačnou, tzn. z 3,5 (3pin) na 2,5 (4pin ), ta sluchátka z 6300 hraji dle mne slušně. No asi je to blbost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.