Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propojení TV s rekorderem kabelem HDMI

Od: york* odpovědí: 21 změna:

Zdravím. Rekordér Panasonic DMR 77 EX a telku LG 47LV 4500 , kterou mám cca 1/2 roku, jsem propojil jako původní telku SCART kabelem - solidní obraz . Bude skutečně znatelný rozdíl v kvalitě obrazu a jakou výhodu ještě získám ,když propojím HDMI kabelem? díky

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinhajek*
hodnocení

0x
Znatelný asi ne, ale obraz bude lepší.
york*
hodnocení

Dobře a je nějaký rozdíl v kvalitě těch kabelů? Co event, při koupi pohlídat, jelikož vidím, že ceny jsou různé. Stačí mi 1m. dík

martinhajek*
Přenáší se nekomprimovaný obrazový digitální signál řádů gigabite za sekundu a některý se zvukových kodeků (nebo aspoň PCM), takže žádný rozdíl v kvalitě obrazu a zvuku není. Pokud se ovšem použije delší kabel než 5m, musí už být dobře stíněný, protože poté hrozí zvýšená chybovost signálu. A to už by se projevovalo chybami v obraze a ve zvuku, výpadky a pod.
U 1m HDMI stačí ten nejobyčejnější, musí být ale mechanicky v pořádku. Takže třeba kabel značkových druhovýrobců jako je třeba HAMA.

kamill*
hodnocení

0x

pýtate sa či bude rozdiel v kvalite obrazu ,ak kábel Scart vymenite za HDMI - bude AK : Scart prenáša analógovu úroven farieb a synchronizacie na úrovni do 760 bodov v riadku = SD . HDMI prenáša digitálnu -čislicovú uroven v počte až 1980 bodov a tam je hustota obrázku až 3x vačšia .Cez HDMI prejde bez problémov aj signál SD no kvalita je vtedy nezmenená. Zmena badatelná je vtedy ,ak je obraz v študiu vyrobený ,spracovaný a vysielaný,prijímaný vo vysokom rozlíšení a tak zaznamenaný na vašom HD rekordery na pevný disk

stirecek*
hodnocení

0x

nevím, jak je to s kvalitou hdmi kabelů - kupoval jsem tenhle třímetrový stirecek.rajce.idnes.cz/... a vracel jsem ho, obraz se sekal, nestíhal. Pak jsem měl půjčený desetimetrový odstíněný a ten byl v pohodě.

doplněno 29.04.12 20:06:

ten desetimetrový byl odsud krup.cz/... ceny jsou dobré.

york*
hodnocení

Tak nevím. Kábl jsem koupil tam dal , ale zlepšení nevidím- čert to vem ale ...kelikož je to ještě propojeno se satelitem, tak ten tímto HDMI propojením prostě nefunguje- čili krok zpět. Vůbec to nechápu. Prostě pouze výměna káblu mezi TV a rekorderem a satelit nejde- nevím.

martinhajek*
Pokud máš připojený sat přes rekordér, tak se signál přes vypnutý rekordér samozřejmě nedostane. Jak taky, když ti signál satu musí rekordér přechroustávat do HDMI.
Sat spoj s TV druhým SCARTem přímo. Nebo si pořiď HD sat s HDMI.
york*
hodnocení

Rozmím tomu tak ,že vlastně vše dát do původního stavu a to propojení HDMI (TV + rekorér) je kábl navíc?

york*
hodnocení

Jěště doplním : když to bylo propojeno Scartem , tak stačilo stisknout na satelit. dálkovém ovladačí "zapnout" a hned se to z klasického pozemního vysílání přeplo na satelitní.

kamill*
hodnocení

0x

p.yorku ,pokial rozumiete mojmu vysvetleniu rozdiel scart a hdmi ,pokúsim sa vysvetlit dalej čomu asi nerozumiete . Televizor ma cca 2-4 vstupy HDMI a cca 2x SCART a 1x kompozitný vstup a vstup pre pozemnu a kablovú televíziu ,Volba -výber sa robi ovladačom TV tlačídlo SOURCE a zvolí sa napr HDMI3 kde je váš kabel hdmi z rekorderu . Satelit prijímač bud HD ,alebo SD je pripojený bud kablom HDMI do televízira, konektor napr HDMI1 a vtedy ovladačom zmeníte vstup TV na HDMI1 . AK je satelit iba SD ,tak sa pripojte kablom SCART a ovladačom TV zvolte vstup AV1 ,alebo ext1 podla vášho TV . A teraz ta chyba! Vaš rekorder je kombo a má tuner IBA na pozemnu tv =DVB -T a tam musí ist antena pre pozemne vysielače ,nie satelitna! Satelitna parabola ide IBA do satel,prijímača ,nikam inde . Žiadne dalšie prepojenie rekordera a sat prijímaca ani prepojenie anteny cez vstup-výstup!

york*
hodnocení

Nepotřebuji prosím rozsáhlé školení. Stačilo mi odpovědět na moji otázku- nechat zapojení původní a to nové propojení přes HDMI je navíc?

martinhajek*
Ze satu půjdou dva kabely. Scart do recorderu a scart do televize.
Z recorderu povede HDMI do televize.
Zdroj signálu se potom přepíná na televizi mezi HDMI (recorder s DVB-T) a Scartem (satelit). Při nahrávání ze satu na recorder se telka přepne na recorder (HDMI) a recorder se přepne na satelit (scart).
Ovšem optimální by byl HD sat, se svým HDMI kabelem na televizor, scart SAT-REC může zůstat. Nebo HD sat z nahráváním a ten scart mezi ním a recorderem vyhodit.
york*
hodnocení

Prosím nezamotávat se do toho. Nikdy nebyl satelit propojen scartem s televizí a vše fungovalo a funguje(když to dám zpět). Nahrávám jen z DVB-T.

martinhajek*
Samozřejmě že nebyl, signál šel skrz vypnutý recorder do televizoru, po zapnutí recorderu šel ten a DVB-T, po zapnutí satu se přeplo na sat. Nebo tedy tak jsem pochopil, že jsi to měl zapojený. Souhlasí?
Jenže teď máš mezi REC a TV, HDMI kabel, takže se ti signál ze satu dostane do TV jen když je REC zapnutý.
Proto teď ten scart mezi SAT a TV navíc. Chápeš?
Pokud tedy nenahráváš ze satu, ten scart mezi ním a REC není potřeba.
Takže znova:
HDMI kabel mezi REC a TV.
SCART kabel mezi SAT a TV.
Mezi REC a SAT přepínat na televizoru.
doplněno 30.04.12 15:05: Při sledování satu může být REC vypnutý.
york*
hodnocení

Martine díky ale mám to takto resp. měl takto: TV + REC propojeno SCART, REC + SAT propojeno opět SCART. Funguje dobře. Nyní jsem ještě navíc propojil televizi s rekorderem HDMI kabelem a je to taky OK. Akorát nevím, jestli ten kabel HDMI navíc to nějak vylepší.

stirecek*

HDMI přenáší full rozlišení coč scart neumí. Pokud nahráváš ve full hd, tak hdmi obraz zlepší protože přenese všechny data. Je otázka, jak nahrává rekordér, má jen nějaký přepočet na 1080 řádků. Podle mě nahrává na 576 řádků a na výstupu přpočítává na 1080 řádků, proto má ten hdmi výstup, ale v praxi to nemusí být o moc lepší.

martinhajek*
No tak to jsi měl zapojený tak jak jsem myslel.
Ten scart mezi TV a REC nepotřebuješ, respektive je to kvůli satu zbytečný. Spoj SAT a TV scartem přímo, tak jak jsem to psal.

kamill*
hodnocení

0x

p.yorku obávam sa ,že moje "školenie" vam nepomohlo a neurobili ste nič pre znatelné zlepšenie obrazu v HD kvalite, čo bola vaša otázka.Vrátili ste sa do SD režimu a vaš HD televízor i HD rekorder nebudú využite úplne. Ani radca p. hajek nemá v problematike vysokeho rozlíšenia HD jasno ,ked vam radí zo satelitu 2x scart ,alebo pripojenie sat anteny cez rekorder! Pre obraz v HD kvalite nemá kabel SCART žiadne použitie -vyhodit!

martinhajek*
On nenapsal co má za satelit! Pouze jak to měl připojené.
Vzhledem k tomu, že to měl (nebo ještě má?) připojené přes SCART, domnívám se že to je jen SD receiver. Tak jaképak HD rozlišení! To za prvé.
A za druhé, kde jsem radil připojit satelitní anténu na recorder? Nic takového jsem nenapsal!
doplněno 01.05.12 10:42: A ještě za třetí, ty radile. Panasonic DMR 77EX není žádný HD recorder, ale obyčejný DVD REC s HDD. Nahrává pouze a jen v SD. Takže ŽÁDNÝ HD řetězec, jediné HD je jeho HDMI výstup s možností upscalingu.
kamill*

Toto je tá mylná fráza ,nie rada . Recorder ma teresterialnu antenu ,sat.prijímač ma satelit .antenu- parabolu
Autor: martinhajek®
Datum: vcera 11:15
Předmět: RE (3x): Propojení TV s rekorderem kabelem HDMI
odpovědět [nahlásit]
Pokud máš připojený sat přes rekordér, tak se signál přes vypnutý rekordér samozřejmě nedostane. Jak taky, když ti signál satu musí rekordér přechroustávat do HDMI.
martinhajek*
Tím satem samozřejmě myslím SATELITNÍ PŘIJÍMAČ.
Tím SIGNÁLEM SATU samozřejmě myslím signál ve scart kabelu (tedy většinou RGB a audio) od satelitního přijímače.
V žádném případě jsem tím nemyslel SATELITNÍ SIGNÁL!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]