Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Potřeboval bych radu, zda by se adaptér vyobrazený na obrázku dal nahradit něčím takovýmto: aukro.cz/... nebo aukro.cz/...
Jeden z důvodů je, abych sebou nemusel všude brát jak ten adaptér, tak i síťový kabel, ale bylo by to skladnější a pro mě lepší. Jde mi hlavně o to, abych třeba ten foťák nějak nezničil, kdybych to koupil a zapojil. (V těch proudech a napětí atd. se nevyznám). Jde o foťák s akumulátorem, který se nabíjí usb kabelem buď z PC nebo právě přes tento síťový adaptér. Děkuji za odpovědi
a ten output na fotce píšou 650mA a jeden z uvedených má psanou hodnotu 500mA a druhý 1000mA. To nevadí, že se hodnoty neshodují? Případně je lepší méně nebo více? Děkuji
čím větší proud, tím rychleji se akumulátor nabije. Je ale možné, že nabíjecí proud si řídí sám fotoaparát a tak bude jedno, jestli 500 nebo 1000. Já bych osobně bral raději 1000
Ne že je možné, je zcela určité, že si proud řídí foťák. To že je nabíjen 5V svědčí o tom, že nabíjecí obvody jsou ve foťáku. Li-XX akumulátory se musí nabíjet maximálně napětím 4.2V na článek to je jedna podmínka a pak je tam omezení proudu, aby do vybitého aku nemohl téct moc velký proud. Princip nabíjení je pak následovný - vybitý akumulátor je napojen na 4,2 V a pokud je potřeba rtak je omezen proud, nabíjením se napětí akumulátoru blíží ke 4.2V a proud tedy samovolně klesá a už nemusí být omezován. Pokud je akumulátor nabit rovná se jeho napětí, napětí nabíječe a nabíjení se ukončí. Napájecí adaptér by tedy měl být schopen dát minimálně proud, který teče při začátku nabíjení, pokud toho není schopen, pak se nepřímo úměrně tomu prodlužuje doba nabíjení - nic víc.
zítra dělám praktickou maturitu z elektroniky, tohle ještě vím :D jen se své odpovědi snažím napsat tak, aby jim porozumněl i naprosto neznalý člověk
To já jen pro upřesnění, já mám třeba foťák ke kterému je adaptér, který dává přesně 4,2V, u toho je jasné, že foťák nabíjení neřídí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.