Nejste přihlášen/a.
K tomu nezobrazování jmen: Tohle dělají Nokie, když máte číslo dvakrát. Třeba na simkartě i v paměti telefonu a máte nastaveno zobrazovat kontakty z telefonu i simkarty. Pak tel. neví které jméno zobrazit, tak radši neukáže žádné. Tak buď jedno smazat nebo používat jen jeden seznam kontaktů.
Písničky dáváte předpokládám na paměťovku, tak ji zkuste naformátovat. Před tím si ale samozřejmě uložte její obsah do počítače. Tam pak můžete zkusit, jestli jsou ty písničky, které nepřehraje mobil, opravdu poškozené nebo si s něma jen tel. neví rady.
Aktualizace se instaluji do paměti mobilu, takže je málo místa tam. Nemáte v telefonu uložené některé písničky nebo obrázky? Přesuňte je na paměťovku.
Aha takže nastavit použití jedné paměti? Ano, na paměťovku a když jsem dala ty písničky do počítače tak byly poškozené, mohl to způsobit ten telefon? Písničky ani obrázky už tam nemám a když si dám detaily o paměti, zobrazí se mi složky a kolik je v nich místa. Je tam tenhle seznam: Použitá paměť, volná paměť, kalendář, kontakty, zprávy, obrázky, zvukové soubory, videoklipy, dokumenty, aplikace MIDP, aplikace SIS a další soubory. V té poslední složce mám nejvíce zabrané paměti, jenže já nevím co do té složky patří a otevřít nejde... Tak co s tím? A co znamenají ty aplikace MIDP a SIS?
Pokud máte na simkartě a v telefonu stejný seznam, tak nastavte jeden z nich. Je to celkem jedno, jen u simkarty k jednomu jménu dáte jen jedno číslo, v telefonu jde uložit víc čísel, poznámka ... Jen pozor při ukládání nových čísel, aby se vám ukládaly do toho nastaveného seznamu.
Poškozené písničky jsou spíš díky paměťovce, když jsou na ní. Těžko na dálku soudit. Zformátujte kartu, nasázejte tam nové písničky a uvidíte.
Pokud ty Další soubory nejdou otevřít, tak je nejspíš potřebuje buď telefon nebo nainstalované aplikace ke svému provozu.
Aplikace MIDP jsou Javové aplikace/programy, Aplikace SIS zase Symbianové.
Použitá a volná paměť - jaké vám ukazují velikosti?
Použitá - 81MB
volná - 4795kB
No ono nejde vůbec nic otevřít ani ostatní, je to prostě jen "informativní stav". Ale vůbec netuším kde to najdu abych to uvolnila...
No řekl bych, že 4,75 MB je na aktualizace dost, ale je možné, že je v telefonu nastavené nějaké vyšší minimum.
Vám nezbyde nic jiného, než procházet telefon a mazat, případně přemisťovat na simku, to co nutně nepotřebujete. Ale hlavně musíte vědět co to je a že to nebude tel. potřebovat.
Máte sdílenou paměť, tzn. že v jedné paměti "na jedné hromadě" máte všechno - zprávy, poznámky, fotky, písničky, aplikace ...Takže pokud jak říkáte obrázky a písničky v telefonu nemáte, tak vám bere pamět cokoliv jiného, třeba zprávy.
Tady máte návod z Návodu k vašemu mobilu
Uvolnění paměti
Chcete-li zjistit, jaké množství paměti je k dispozici pro různé
typy dat, zvolte možnost Menu > Aplikace > Spr.
souborů.
Chcete-li odstranit již nepotřebná data, odstraňte je v aplikaci
Správce souborů nebo v příslušné aplikaci. Můžete odstranit
například:
● zprávy ze složek v aplikaci Zprávy a přijaté zprávy el. pošty
ze schránky Přijaté,
● uložené webové stránky,
● kontaktní informace,
● poznámky z kalendáře,
● nepotřebné aplikace zobrazené v aplikaci Správce aplikací,
● instalační soubory (SIS nebo SISX) aplikací, které jste
nainstalovali. Přeneste instalační soubory do
kompatibilního počítače.
● obrázky a videoklipy z aplikace Galerie. Soubory pomocí
sady Nokia PC Suite zálohujte do kompatibilního počítače.
To je všechno hezké a já všechny ty detaily brala právě ze spr. souborů. JENŽE webové stránky uložené nemám, poznámky v kalendáři nepoužívám, kontaktní informace jsem smazala, instalační soubory nepoznám co telefon potřebuje a co ne, obrázky a videoklipy mám všechny na paměťovce, zprávy jsou promazané a e-mail v telefonu nemám ani nastaven a tudíž ho nepoužívám. Tak mi prosím vysvětlete kde najdu oných 82MB zabraného místa v telefonu...?
Tento telefon nemám, takže vám to bohužel z hlavy neřeknu.
Ale na netu jsem našel s tímhle problémem více lidí a taky toto: problém je v tom, že když v prohlížeči dáte Smazat vyrovnávací paměť, tak ji nesmaže, zkusil jsem přes X-plore vymazat Cache z C:/System (samozřejmě řeč je o telefonu)
Program X-plore zde: 5800.mynokia.cz/...
Nebo pomůže vrátit telefon do továrního nastavení: napište jako byste chtěla volat - *#7370# a potvrďte všechny výzvy _ telefon se vrátí do továrního nastavení (všechna uživatelská data budou zničena _ udělejte si zálohu!)
Přes X-plore je to možná trochu složitější, ale tím druhým způsobem, zase ztratíte veškerá nastavení. A pak je zas složité dostat telefon do použitelného stavu. Jedině udělat zálohu, třeba přes NokiaPcSuite, ale s tím zkušenosti nemám. Nebo pak vše nastavit ručně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.