Nejste přihlášen/a.
Ten krám je na 95% někde v bytě... ale je vypnutý! Prohledela jsem vše, hlavně ty typická místa jako kosmetická skříňka, prostor za záchodem, pod pračkou, v botech, v ledničce, vyházela jsem všechny hadry ze skříně a ten šmejd pořád nikde není! Celý byt alespoň stokrát prohledaný, ale mobil stále někde leží. Musí být vevntiř! Prosím neznáte nějaký způsob jak ho najít? Třeba zajít do vodafonu, kde ho lze "nějak" dálkově zapnout nebo něco podobného? Podotýkám, mobil nemá žádné vymoženosti jako nějaké vyhledávací zařízení, gps atp..
Děkuji!
Pokud je vypnutý, je to jen kus plastu, takže nelze. Hledání chce hlavně klid a zamyslet se. Kdysi jsem v jednom kresleném pořadu pro děti viděl dokonalou radu: "kde bys byl, kdybys byl skleněná kulička?" "no přece pod postelí!" Je to legrácka, ale funguje. Nedávno jsem celé odpoledne marně hledal krabici šroubků. Druhý den jsem se postavil doprostřed dílny a jen koukal. Byla přesně tam, kde být měla. Podobně jsme s kolegou hledali štafle. Dokonce jsem obvinil jednoho řemeslníka, že je odnesl. Neodnesl, byly opřené o zeď v předsíni. V současné době už několik dní hledám rašpli, kterou jsem společně s jiným nářadím sebral ve sklepě a šel s ní bez zastávky do 3. patra. Všechno jsem donesl, rašple cestou zmizela. Ale pevně věřím, že jí někde najdu (nejspíš hned, jak si koupím novou). Třeba za trámem na půdě .
zajimavá otázka! hlavně při hledání to chce více klidu, třeba i nedělat nic a přemýšlet. Už jste asi nejspíše dál, takže to bude těžké. Včera jsem v mžiku oka obdobně Vašemu případu postrádal klíč od auta. Udělal jsem to, že sem bral více věcí a klíč položil do věcí, pak jsem se sehnul pro cosi a klíč nikde. Nakonec nalezen zapadlý v kumbálku ve věcech, kde jsem bral další věc. Vubec jsem nepostřehl, že tam zapadl. Připadal jsem si jako totální magor. Obvykle někde zapadne, na toaletě, v šatníku, botníku, ložnici za postel nebo sedačku obýváku.
Mně v takových situacích většinou pomůže přestat hledat. Vrátít se tam, kde vím, že jsem hledanou věc měla naposledy, a pokusit se zopakovat, co jsem dělala potom (např. po posledním telefonátu)...
Ani ty "vymoženosti GPS" o kterých mluvíš, by ti při vypnutém mobilu nepomohli. I když se nám konspirační teorie amerických seriálů snaží vnutit představu, že i vypnutý mobil lze najít, je to naštěstí utopie.
Jediný co ve tvém případě pmáhá, je začít nutně hledat něco jiného. To pak člověk najde věci ...
Ja som pred mnohymi rokmi hladal maly tranzistorak ,no do dnešneho dna som ho nenašiel.Pravdepodobne mi ho niektore z deti "odložilo " do koša.No a manželka samozrejme medzi tym kôš vysypala.
Dajte si chvilu oddych,a začnite na novo.Možno najdete aj niečo ine.
Já už snad přes 2 roky hledám kdysi nalezenou Amigu 500 (sběratelská cena až 3.000 Kč!), ale zatím nic... Bojím se, že ji někdo vyhodil
Hele ... a že jste mezitím našla spoustu jiných věcí, které jste nemohla dřív najít.
Tak to zkuste využít. Mě někdy pomáhá, když přestanu hledat to co jsem aktualně ztratil a hledám něco staršího.
doplněno 28.01.13 20:13:Nemáte psa? Že by ho někam schoval, zahrabal.
doplněno 29.01.13 00:32:Stireček: No to je skvělá rada pro nalezení toho starého. (předpokládám i se simkou)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.