Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rušení signálu u subwooferu z mobilu

Od: drtikol* odpovědí: 7 změna:

Ahoj, mám sestavu receiver + sloupové bedny a subwoofer (samostatně napájený). Poslech jako takový je ok do té doby než začnu telefonovat či kolem letí sms. Pak se ze subwooferu začnou linout divné tóny, nějaké rušení. Moc prosím o radu co s tím?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

S tim asi nic neuděláš protože když vysílá mobilní telefon a je blízko audio sestavy tak to bude rušit.Ruší snad každý vysílač když je blízko třeba i analogová radiostanice akorát to vydává jiný zvuk.

drtikol*
hodnocení

Díky za info. Nedá se to alespoň nějak omezit? Jedná se o poměrně drahou soupravu (subwoofer Pioneer za asi 10k) a v blízké době ji budu potřebovat až budu dělat "mejdlo" na chatě. Nerad bych aby to začalo zrovna když muzika bude hrát nahlas a někdo si bude posílat sms... Napadlo mě nějak jako obalit to do alobalu, měděnýho plechu nebo tak něco. Navíc sloupový bedny to nedělají...

zajixxx*

Omezit se do dá jednoduše,... dejte si telefon jinam, než do blízkosti recievru...

jabraka*
hodnocení

0x

Rušením nejsou viny reprobedny,ale zesilovač.Jeho vstupy nejsou patřičně uzeměny-někdy může být naopak příčina v tom,že u propojovacích kabelů na vstupech jsou uzemněny oba konce stínění.Někdy stačí odpojit stínění v konektoru u zesilovače-.

JABRAKA

drtikol*
hodnocení

Ahoj Jabrako, děkuji za odpověď. Nicméně jsem zjistil že tím to není. Vypojil jsem audio kabel ze subwooferu. Jediné co do něj tedy šlo je kabel 220V. Vytočil jsem číslo na mobilu a dělalo to pořád. Už nevím co mám zkusit dál...?

drtikol*
hodnocení

Ještě bych dodal že se jedná o tento model

Pioneer SW110 Subwoofer

Je to jednoduché, subwoofer je aktivní, čili má svůj zesilovač, který to rušení pobere. Jediná možnost nemít mobil moc blízko.

doplněno 24.04.12 23:58:

Ale za tu cenu by mohl být trochu imunní, obyčejné hlasité hansfree neveme z mobilu ani ťuk a stíněné není...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]