Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám sestavu receiver + sloupové bedny a subwoofer (samostatně napájený). Poslech jako takový je ok do té doby než začnu telefonovat či kolem letí sms. Pak se ze subwooferu začnou linout divné tóny, nějaké rušení. Moc prosím o radu co s tím?
S tim asi nic neuděláš protože když vysílá mobilní telefon a je blízko audio sestavy tak to bude rušit.Ruší snad každý vysílač když je blízko třeba i analogová radiostanice akorát to vydává jiný zvuk.
Díky za info. Nedá se to alespoň nějak omezit? Jedná se o poměrně drahou soupravu (subwoofer Pioneer za asi 10k) a v blízké době ji budu potřebovat až budu dělat "mejdlo" na chatě. Nerad bych aby to začalo zrovna když muzika bude hrát nahlas a někdo si bude posílat sms... Napadlo mě nějak jako obalit to do alobalu, měděnýho plechu nebo tak něco. Navíc sloupový bedny to nedělají...
Rušením nejsou viny reprobedny,ale zesilovač.Jeho vstupy nejsou patřičně uzeměny-někdy může být naopak příčina v tom,že u propojovacích kabelů na vstupech jsou uzemněny oba konce stínění.Někdy stačí odpojit stínění v konektoru u zesilovače-.
JABRAKA
Ahoj Jabrako, děkuji za odpověď. Nicméně jsem zjistil že tím to není. Vypojil jsem audio kabel ze subwooferu. Jediné co do něj tedy šlo je kabel 220V. Vytočil jsem číslo na mobilu a dělalo to pořád. Už nevím co mám zkusit dál...?
Je to jednoduché, subwoofer je aktivní, čili má svůj zesilovač, který to rušení pobere. Jediná možnost nemít mobil moc blízko.
doplněno 24.04.12 23:58:Ale za tu cenu by mohl být trochu imunní, obyčejné hlasité hansfree neveme z mobilu ani ťuk a stíněné není...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.