Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Videokamera Panasonic NV-GS90

Od: petruska* odpovědí: 11 změna:

Mám dotaz, někou dobu mám kameru miniDV Panasonic NV-GS90..A stále nevím jak předat videozáznam do notebooku.. Mám k tomu dokoupený kabel USB.. ale při propojení no NTB , žádná reakce!
Má někdo zkušenost s něčím podobným nebo poradí, co dokoupit? Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

0x

Tuhle kameru neznám ale pro mojí používám buď televizní kartu nebo Dazzle DVD Videorecorde.A S video kabel...

pcfoto.cz/...

lan-shop.cz/...

juldab*
hodnocení

0x

Tato kamera se pro přetažení videa do notebooku připojuje FireWire kabelem (DV out)

doplněno 22.04.12 13:49:

USB umí pouze fotky nebo pocí ovladače značně ořezaný video

doplněno 22.04.12 13:50:

V notebooku pokud nemáte potřebujete firewire kartu cca 500Kč podle typu notebooku (PCMCIA, expres)

kkk*

Tak na tuhle otázku hledám odpověď již 3 roky..stále nejsem schopen převést natočené video do notebooku... žádné kabely mi nefungují a na panasonic Zákaznické lince nedokáží poradit...prostě kamera jen na jednu věc...

hodnocení

0x

Běžte k sousedům, známým, příbuzným, kteří mají standardní PC se vstupem FireWire. Vezmě si externí HDD, zkopírujte z kamery přes FireWire kabel videa a pak v NTB doma můžete filmy stříhat, komprimovat, pálit DVD-video ... . Dobré programy Corel videostudio, Pinnacle, CyberLink PowerDirector, Nero Vision. V PC které bude nahrávat z kamery je zapotřebí některý z těchto programů nebo podobný.

PC nebývá standardně vybaveno Fire WIre konektorem, nejlépe bude zakoupit pro něj řadič.

Zatím velká část desek má integrovano FireWire, jen nemá fixní vnější konektor, stačí jen místo záslepky konektor s káblíkem a zapojit do desky.

A jsme u toho, bude mít soused vyveden FireWire z desky? ;)

U nás se říká: líná huba - holé neštěstí . Nemá jeden, může mít další. Valná část uživatelů ani neví, že jej má. Nemám o všem přehled, ale před 3 - 5 lety konektory byly vyvedeny běžně.

juldab*

Chlapi nehádejte se. Jura2 mu neříká aby šel za tím sousedem co to nemá ale za tím co to má. Uvědomte si že 80 procent lidí když jim řeknete firwire si bude myslet že jim nadáváte a 80 procent zbytku že je to nějaká kořalka. V podstatě mu mezi řádky řekl běž ve svém okolí za někým kdo tomu rozumí a má na to zařízení. Řek to možná ne uplně idealně ale já jsem to tak pochopil.

hodnocení

0x

Dobrý den. Předávám informace od mé druhé polovičky. Máme dvě kamery Panasonic. Obě kamery manžel stahuje přes kablík, na videorekordér na Harddisk, pak vypálí na DVD a dál, se s tím dá dělat vše. Kablík měla každá kamera, ve výbavě. Nevím, zda vám to pomůže.

viki:

Jde to ale utrpí kvalita, pokud videorkordér neumí nahrávat na HDD data přes Fire WIre. Jesti je propojeno "videokablíkem" tak se jedná o to, že kamera do něj pouští záznam převedený do analogového videosignálu a ten si videorekordé zase digitalizuje a to už je trochu moc...

Když si pořídím digitální kameru, tak už se nějak postarám o to abych měl Fire Wire doma a ne že budu z kamery stahovat video u známých.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]