Nejste přihlášen/a.
Prosím poraďte.
Po zapnutí dostanu správu abych skontroval kartu.Vyndám ji,profouknu a nasunu ji a po zapnutí se zdá,že je vše OK.Po pár vteřinách ale obraz na displeji zfialoví a postupně se zobrazí jakési fialové šmouhy,které když vyfotím se uloží i na tu kartu.
Ani nevím když to nebude kartou,kde nechat případnou poruchu opravit.Také se mi v poslední době stalo že po zapnutí mi vyjel a zase zajel oběktiv,než se ustálil.
Děkuji za radu.
Pravděpodobně foťák někdy v poslední době zavlhnul (stačí i zkondenzovaná voda) - důkladně vysušit (pomalu, ne v troubě ), pokud možno i rozebrat a vyčistit...
Možná bych se informoval s servisu na cenu odborného vyčištění (přecejen nejde o poslední výkřik techniky), možná bude poškozený snímač (fialovění)...
Po vysoušení přístroje je situace stejná.Na monitoru po chvilce obraz zašne měnit barvy až nakonec vše zfialoví.Takto poškozený obraz karta věrně zaznamená a přenese jej následně do počítače.Nejzpíš mi nezbývá než vyhledat opravnu,ale nevím o žádné v Plzni a okolí.Foťák je 3roky starý a nebyl ani levný,ale ani také nevím jak drahá bude oprava.(dle Vašeho odhadu oprava snímací hlavy).
Děkuji za radu.
Žádné zavlhnutí, toto je typická závada snímacího CCD čipu. Setkal jsem se s tím u videokamery a dvou foťáků. U všeho po výměně CCD vše OK.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.