Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodloužení kabelu digit. teploměru k sondě

Od: zdeno* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, potřeboval bych vědět, zda můžu prodloužit u digitálního teploměru (RS8461) kabel k sondě o 1 metr, aniž by to mělo vliv na přesnost měření. Kabel má 2 metry a potřebuji cca 3m. Děkuji. Zdeno

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nemá vliv...

hodnocení

2x

Nebal bych se toho, ani vyrobce nevi jak je kabel dlouhej shop.emos.cz/... :)

Jestli ma kabel konektor tak kup nejakou uz hotovou konektorovou prodluzku a mas klid.

hodnocení

0x

Tu kupovanou prodlužovací šňůru vůbec nedoporučuju. Taky jsem nechtěl poškodit kabel k sondě, tak jsem si prodlužovací šňůru vyrobil. Fungovala nějakou dobu a pak přestával venkovní teploměr náhodně měřit. Takže jsem spojku odstranil a spoj propájel a zatěsnil smršťovací bužirkou. Od té doby čidlo měří bez jedniného problému.

Takže co nejméně spojů a pokud potřebujete spojovat tak jedině pájkou a cínem.

zdeno*
hodnocení

Dík za radu z vlastní zkušenosti. Přesně tak jsem si to představoval - dvojlinku normálně přecvaknu, naletuji potřebný kus dvojlinky, zaizoluji a hotovo. Možná to půjde u některého konce a bude o 2 spoje méně. Abych se přiznal, nejdřív jsem zaslal tento dotaz do Emosu odborníkům, kde teploměr koupím. Dostal jsem "odbornou" odpověď že může dojít k ovlivnění měření. Já si myslím že taky nemusí, tak jsem chtěl znát odpověď od někoho, kdo to zná. Myslím si, že sonda zůstane sondou i na delším drátě. Přijdu o záruku, ale to mi zas tak nevadí. Přeju hezké dny. Zdeno.

Termistor používaný v teplotních čidlech má odpor řádově tisíce ohmů, metr slabé dvoulinky k tomu přidá nějaký zlomek ohmu, aby to ovlivnilo měření musel by teploměr ukazovat s přesností na tisíciny stupňů celsia aby se to nějak projevilo *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]