Nejste přihlášen/a.
Koupil jsem si přenosný DVD přehrávač Hiundai. V návodu píší, že je tam kvalitní Ni-Mh akumulátor. Přehrávač jsem delší dobu nepoužíval a když jsem ho nyní zapnul na napaječ, tak nesvítí kontrolka nabíjení aku. Má se nabíjet v poloze vypínače OFF. Když přepnu z polohy ON do OFF, tak letka jen krátce červeně zablikne a dále už nesvítí, takže se aku nenabíjí. Neví někdo, jak to nabíjení rozjet?
Pokud možno shánějte na opravu akupaku články Eneloopem Recyko, nebo Always ready, s těmi se něco podobného nikdy nestane, i několik let nečinnosti jim neublíží.
Jenom jsem zapoměl připsat:
SANYO - Eneloop
GP - RECYKO
CAMELLION - Always Ready
Při nepoužívání ztrácejí za rok do 10% své energie, takže se i při několikaletém nepoužívání nestane, že se podvybijí samovybíjením jako je to u ostaních článků, kde podvybití hrozi za pár měsíců a pak se mohou vyhodit...
Nebyl-li před ´odstávkou´ aku nabitý, mohl nečinností chcípnout... Tohle ale vypadá spíš na problém s nabíječkou...
Nabíječka (síťový adaptér) šlape normálně, přehrávač na něj hraje. Když chcípnul aku, dá se nějak oživit?
Spíše ne...
Je možné nechat aku na nabíječce několik hodin (raději pod dozorem) - ale pokud NiMH jednou umře, je obvykle prostě po něm...
Takže buďto vyměnit celý aku a nebo koupit články (což není problém) a vyměnit ty (z původního aku zbude obal, příp. nějaká ta elektronika - termistor apod.) - obvykle je pak cena cca poloviční...
Aloisb,nemaš od toho Hiundai-u nahodou servisny manual?Ja mam model PDXD392 DVBT.
A odišiel mi laser.Nikde neviem najsť typ alebo čislo lasera,alebo mechaniky.Ak by si vedel mohol by si mi to napisať? Dakujem a prepač že to pišem do tvojho vlakna.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.