Nejste přihlášen/a.
chytám veškere primi v anglii aš na primu family,poradí mi někdo proč to nejde na satelitu naladit. sem od bournemouthu
Na které pozici ladíte? Českou televizi chytíte?
doplněno 13.04.12 13:38:Pokud ladíte na Astře 23,5 stupňů východně, tak to možná osvětlí následující diagram pokrytí. Společně s Primou Family vysílá Česká Televize a Noe. Prima Love a Prima Cool vysílá na jiném transpondéru s pokrytím celé Evropy.
Dobra zpráva do Anglie. Ja na Slovensku som na mal frekvenciu 12525 - uroveň/kvalita 90/60! a teraz 100/90 bez mojho pričinenia .dakujeme!
Česká televize (ČT1, ČT2, ČT4, ČT24), Prima Family, TV Noe a rozhlasové programy (Rádio Proglas, Český rozhlas) dnes přesunuly své vysílání z Astry 3A na družici Astra 3B na stejné orbitální pozici. Změna proběhla dnes 30.4.2012 ve 2:15 hodin ráno. Z pohledu diváků je vše beze změny - kmitočet a parametry satelitního multiplexu se nezměnily. Jen signál je silnější.
Výše uvedené programy se vysílají v rámci DVB-S multiplexu na kmitočtu 12,525 GHz s vertikální polarizací. S migrací na Astru 3B byl zachován i FEC (3/4).
České stanice (ČT, FTV Prima, TV Noe, rádia) byly posledním zákazníkem satelitního operátora SES (Astra) na družici Astra 3A. Letos na tomto kosmickém aparátu postupně skončila distribuce Kabel Deutschland (KDG) a Skylink (12,565 GHz).
technické parametry:
satelit: Astra 3B (23,5°E) (původně Astra 3A)
kmitočet: 12,525 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
modulace: QPSK
Mapa - Footprint satelitu Astra 3B (12,525 GHz). Nutná velikost přijímací paraboly (v cm) je uvedena u jednotlivých křivek.
Čekal jsem, že přejdou do panevropského svazku jako ostatní programy, ale bohužel. Nicméně příjem v tom místě už je možný, ale chce to tak 200 cm parabolu.
nevím kdo tam tu mapu dal a tvrdí že v Bournemonthu se daj chytat všechny čt programi jen na 100,cm nebo 200,cm tak je asi hodně po zadu.mám parabolu 80,cm a momentalně chytám všechny čt programi které sem před měsícem měl problem naladit,včetně prima famyly.byl sem naladit více lidem čt a sk programi a ted to de tady bez problemu.
Ta mapa je od SES Astra, to je provozovatel toho satelitu. Nemusí to pochopitelně sedět přesně, je to jen orientační. Já jsem to na místě nezkoušel, nemohu být pochopitelně všude, ale mám zkušenosti z jiných míst. Pokud to jede i ve špatném počasí, tak gratuluji.
ano de to i ve špatném počasí.je tady velkej problem se silným vítrem.to je tady neskutečnej problem s jakou sílou se opírá do paraboli.já děkuji všem kteří tady píšou své skušenosti.sme češi a to neznamená že máme bejt omezeni od své a slovenské televize.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.