Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převod VHS do PC pomocí dv kamery+ recordér

Od: mirsta* odpovědí: 18 změna:

Může mi někdo po lopatě poradit, jak dostat VHS kazety do PC (a na DVD), když mám dv kameru s HDD + videorecorder (2x scart).

Kamera má DV stanici s výstupem S, AV, DC, DV, malé USB. Co si musím ještě pořídit, abych mohla přístroje propojit a VHS kazetu přehrát. Software pro digitalizaci mám. Jen si nevím rady s praktickou stránkou. Díky. Mirsta

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x

Nejjednodušší a spolehlivé řešení je video grabber.

doplněno 14.04.12 18:59:

Tím dostanu jakékoli video do PC a pak už si s ním můžu dělat, to co potřebuji.

Převod VHS do PC pomocí dv kamery+ recordér
juldab*

Napište typ kamery podívám se jestli to s ní půjde. A taky typ VCR ( má TBC?)

To Ladinpraha viděl jsi z toho něco nagrabovanýho? Tyhle grabery za cca dvě stovky odpovídají přesně dvěma stovnkám ( i míň)

Když tak aspon něco vod Pinnacle (AVID ) za cca 2000

ladinpraha*

Kupodivu viděl. Z několika různých. A výsledek byl lepší než originál.

juldab*

Možný je všechno ale tyhle levný převodníky maji v sobě v lepším případě SAA7113 v horším čip z mobilu. A věř že jsem jich měl na stole cca 30 od těch Lidlu až po ty za 8$ z ebaye. A můžu říct to nejhorší.Enormní zátěž procesoru, posun řádků, color cross, chroma shift atd atd. Ale jak říkám náhoda je blbec a ty jsi mohl mít štěstí.

USB graber z principu nemůže zatěžovat procesor PC a specialně od Pinnacle jsou snad nejhorší ze začkových *stop*

juldab*

Nastuduj si datasheet SAA711 a pak mluv. Veškerý zpracování signalu se totiž provádí v procesoru počítače. A sti pinnaclem by jsi mohl mít pravdu tak před třemi roky ale od té doby co je koupil AVID se posdtaně zlepšili (dokonce i stabilata programů)

S tím Pinnaclem se hádat nebudu, pokud se zlepšil tak jedině dobře. SAA711 naštuduju, ale už teď si těžko představuju, jak SAA spolupracuje na zpracování videa přes USB s procesorem a ještě k tomu tak, aby z toho měl procesor "zamotané jádro" *smich* Asi mám slabou fantazii...

juldab*

Velice jednoduše zpracovává video do vlastního RAW formatu kterej pak musí přechroupat mikroprocesor Datový tok videa na výstutpu SAA je cca 35M. Z toho plyne že by se dal napsat ovladač kterej by uměl udělat video dobře bohuže všechny vycházej z Easycapu a te stojí zaprd. S tím Pinnaclem jsem tomu taky nevěřil až mě přesvětčili na veletrhu borci vod AVIDU a že prej se chtěj vyšvihnout. A co ukazovali plány do budoucna tak bych jim věřil. A že AVID je to nejlepší o tom bych nediskutoval. Stříhal je na tom profifilmy.

mirsta*
hodnocení

Kamera JVC GZ-MG 435 BE, recorder Sanyo VHR -H760EE - trn má jen 2 scarty a anténní vstup a výstup.Ale díky za jakýkoliv typ.

juldab*

Podle slovenskýho webu zde digitalne-kamery.heureka./... by to mělo jít neb kamera má AV vstup podle toho samýho čekýho ho nemá tak nevím. Ted jsem sekouknul do manualu a jde to zade je jak to zapojit.

Převod VHS do PC pomocí dv kamery+ recordér #2
mirsta*
hodnocení

Jukdab: Díky za typ. Určitě jsem ráda, že mám nějakou možnost. Ale to moje video nemá bohužel ty tři cinchový vstupy, jen scarty. Aůe na to by asi šla nějaká redukce. Bohužel taky nemám ke kameře manuál ( co nechceš mít, tak půjč) Pokud si ho někde stáhnul, tukni mi odkaz. Kamera Av cvstup má Díky.

mirsta*
hodnocení

ještě k tématu: jen si nejsem jistá, jestki to zapojení je pro stahování videa z recorderu do kamery a ne naopak.

juldab*

Nikoliv je to from VCR z kamery do VCR ( from the camera) je tento obrázek

Převod VHS do PC pomocí dv kamery+ recordér #3
mirsta*
hodnocení

Vážení, všem moc děkuji za rady a pomoc, obojí bylo skvělé a moc pomohlo. Jste chytrý lidičky!

hodnocení

0x

Omlouvám se, že se zde ptám, ale mám podobný problém. Potřebuji dostat obraz a zvuk z VHS přehrávače na HDD DVD recordéru. Videopřehrávač mám zapojen do 2. scartu DVD recordéru, do 1. scartu je zapojena TV. Když zapnu přehrávání videa a příslušný vstup na DVD recordéru, tak by to snad mělo nahrávat na disk?

ladinpraha*

S rekordéry zkušenost nemám, ale než nějaké složité propojování, které přináší problémy, bývá nejlepší zvolit nejjednodušší cestu. To znamená v první řadě dostat video do PC. A jakmile ho tam mám, tak už je řada možností, jak ho dostat kamkoli jinam. Třeba přes flešku, CD/DVD, kabel atd.

To máte pravdu, ale jak mám dostat analogový signál z videa do PC, když tam není TV karta?

Koupit si "USB videograbber" jak bylo doporučeno výše...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]