Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, odeslal jsem telefon do servisu rozbitý(nešlo nic stahovat z android marketu, ale přišel mi znovu rozbitý ikdyž mi bylo řečeno že telefon je v pořádku a vše jde stahovat).
Jakmile ale přišel do vodafonu a zeptal jsem se jestli mám nárok po čtvrté uznané(nebo třetí stejné) uznané reklamace nárok na vrácení peněz bylo mi řečeno že nikoliv. Že prý telefon musím poslat do servisu na posouzení(nikoliv na opravu ikdyž by mi telefon ze servisu přišel po čtvrté opravený). Je to tak nebo jen Vodafone zase oblbuje lidi?
Stačí tedy telefon poslat na reklamaci a po čtvrté uznané vadě mi MUSÍ vrátit peníze, nebo nemusí a mají nárok jen na to mi telefon vrátit zpět?
Kdyby servis neuznal vadu při posouzení tak mi hrozí že budu platit dopravu(cca 350,-Kč, práci technika cca 300,-Kč) a kdyby náhodou s telefonem nic nebylo tak to budu platit ze svého.
Jak to tedy je? Děkuji mnohokrát za všechny rady.
Dobrý den. Máte právo odstoupit od smlouvy a na vrácení peněz. Viz:
Odstoupit od kupní smlouvy může spotřebitel mimo jiné v případě, že opakovaně reklamuje (nejméně po dvou opravách) totožnou vadu odstranitelnou anebo vadu neodstranitelnou. V takovém případě má spotřebitel právo vždy podle § 622 odst. 2 občanského zákoníku odstoupit od kupní smlouvy a požadovat vrácení kupní ceny nebo může požadovat výměnu věci za novou. Prodávající je povinen Vaší volbě vyhovět."
Větším výskytem vady je myšleno 3. oprávněná a uznaná reklamce stejného druhu, nebo čtvrtá oprávněná a uznaná reklamce různého druhu, nebo oprávněná a uznaná reklamce 3 podstatných vad na věci zároveň.
ale ano, už dvakrát mi kvůli tomuto problému byla vyměněna základní deska, problém není s wifi, s gmailem, s připojením, telefon nepřijímá žádné aktualizace a ukazuje pouze : Zahájení stahování, třeba i 30 minut.
Proto to sem prosím nepleťte, toto bych nechtěl řešit, protože to vím i ze servisu jak to je.
Tak pokud je to opravdu tak, tak ze zákona máte po třetí STEJNÉ reklamaci nárok na vrácení peněz, nebo po PÁTÉ jakékoliv reklamaci. A oni se nemají co cukat
Takže je to hloupost aby mi nemohli po čtvrté uznané reklamaci (nebo té třetí stejné) vrítit peníze? I kdyby to náhodou měli napsané v podmínkách(nehledal jsem ale jestli je to vůbec možné) si vyhranit takové podmínky ikdyž zákonník mluví jasně?
Děkuji vám
Ano, je to hloupost. Kamarádka zrovna u Vodafonu reklamovala již několik mobilů (má štěstí na vadné kusy, nebo prostě levé ruce :D ) a nikdy nebyl problém po třetí reklamaci vrátit peníze, nebo nabídnout jiný mobil ve stejné cenové kategorii. Asi záleží na lidech na konkrétní pobočce, ale rozhodně na vrácení peněz máte právo.
Dobrý den,
v případě, že telefon reklamujete počtrvté či potřetí se stejnou závadou, a chcete uplatnit odstoupení od smlouvy, je zapotřebí na tuto skutečnost upozornit při předání telefonu na reklamaci. Servis poté neprovádí opravu zařízení, ale posoudí, zda se chyba projevila a zda telefon splňuje záruční podmínky.
Ondra, Vodafone Péče o zákazníky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.