Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Telefon Ufon

Od: renca1233 odpovědí: 6 změna:

Známá mi dala telefon v síti Ufon. Několik měsíců jsme si volali a pak odjela na trvalo do ciziny. Co s tím mobilem? Pokud budu volat, ona bude platit? Nerozumím nějak tomu jejich systému. Je to popř. prodejné? Je tam vlastně normální sim?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já si myslím že by tam měla jít použít jakákoliv jiná SIMka od jakýhokoliv operátora.*nevi*

bena*

lujs: Nemáte pravdu. Klasičtí 3 operátoři používají technologii GSM. U:Fon používá CDMA. Jinak běžné telefony zpravidla CDMA neumí.

hop®
hodnocení

0x

No, Ufon funguje trošku na jiném protokolu než ostatní sítě, Ufounův modem klasickou SIMku nemá, předpokládám, že ji nemá ani telefon, S těmi platbami záleží na tom, jaký tarif známá měla. Spíše byste měla kontaktovat tu známou...

hodnocení

0x

Aha tak to sem nevěděl.*nevi*

renca1233
hodnocení

Tak SIM tam je, vše funguje, ale dovolat se nikam nedá. Asi není síť. Ani na jejich *88.

broca

Ufona jsem si pořídila už kdysi, při nabídce dvou telefonů zdarma za placení jednoho paušálu ve výši 300,- Kč za měs. Funguje to tak, že volání do sítě UFON je vždycky zdarma a neomezené, zatímco do sítí ostatních je běžný tarif dle operátora. Myslím, že takhle to měla i tvoje kamarádka s tebou. Problém bude nejspíš v tom, že nyní jim nikdo neplatí ten paušál, asi to kamarádka odhlásila, tak ti to nefunguje. Telefon má SIM, ale musí mít pouze tu svoji ufonskou, jiná ti tam fungovat opravdu nebude. Na dobíjecí kupon ufoni nefungují, takže jedině si u nich zase sjednat paušál, potom platí to co jsem napsala na začátku - tomu, kdo má taky UFONa voláš zadarmo a neomezeně, ostatní volání kamkoliv za běžný tarif :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]