Nejste přihlášen/a.
Koupil jsem u Vietnamce koaxiální 5 m kabel o impedanci 75 ohm. Když s ním připojím anténu, tak TV nehraje - není signál. Když k téže anténě dám jiný kabel, tak TV hraje. Je mi líto celý kabel vyhodit a tak se ptám:
1) Jak multimetrem proměřit elektrické vlastnosti toho kabelu?
2) Podle mě bude závada asi v připojení některé koncovky. Co je odříznout a naletovat české?
1) Zaprvé vzít oba konce a zkontrolovat průchodnost - tedy středy musí vykazovat téměř nulový odpor, stejně tak stínění.
Zaduhé zkontrolovat jestli je oddělené stínění od středního vodiče - na libovolném konci - musí mít odpor "nekonečný"
Jde o orientační měření, ve skutečnosti pak kabelel běhá jiný signál než kterým měříme ale k zjištění závady to většinou stačí.
2) Pokud při měření naleznete závadu, můžete jeden konec uštípnout a měření zopakovat, případně totéž s druhým koncem. Pokud je kabel stále vadný tak vyhodit, jinak je možné koupi koncovky a opravit. Jen aby ten originál kabel nebyl dražší než ty koncovky...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.