Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koaxiál - tlumí signál

Od: aloisb® odpovědí: 5 změna:

Koupil jsem u Vietnamce koaxiální 5 m kabel o impedanci 75 ohm. Když s ním připojím anténu, tak TV nehraje - není signál. Když k téže anténě dám jiný kabel, tak TV hraje. Je mi líto celý kabel vyhodit a tak se ptám:

1) Jak multimetrem proměřit elektrické vlastnosti toho kabelu?

2) Podle mě bude závada asi v připojení některé koncovky. Co je odříznout a naletovat české?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

1) Zaprvé vzít oba konce a zkontrolovat průchodnost - tedy středy musí vykazovat téměř nulový odpor, stejně tak stínění.

Zaduhé zkontrolovat jestli je oddělené stínění od středního vodiče - na libovolném konci - musí mít odpor "nekonečný"

Jde o orientační měření, ve skutečnosti pak kabelel běhá jiný signál než kterým měříme ale k zjištění závady to většinou stačí.

2) Pokud při měření naleznete závadu, můžete jeden konec uštípnout a měření zopakovat, případně totéž s druhým koncem. Pokud je kabel stále vadný tak vyhodit, jinak je možné koupi koncovky a opravit. Jen aby ten originál kabel nebyl dražší než ty koncovky...

hodnocení

Díky, hope, proměřím to a když tak dám nové koncovky. Ty původní jsou zalité - nerozebiratelné.

des*
hodnocení

0x

Kup si dvě,uřež ty jejich,kdoví který rákos to dělal.

jaroslaw
hodnocení

0x

profi kabel - Belkin kabel anténní koaxiální M/F 5m, bílý - Pro Series - stojí 70 Kč

neznačkový v supermarketu kolem 50Kč

buss
hodnocení

0x

Měřit MM lze jen odpor, asi není na měření impedance. Na těch 5 m by to mělo být 0 ohmů. Závada je tedy nejspíše v konektorech. Pokud to jde, otevřít je a zkontrolovat. Není-li to jen špagát... Levné není vždy nejvýhodnější.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]